Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét a Celtic lett Skócia bajnoka

MTI
A szurkolók számára külön öröm, hogy a bajnoki címet a Rangers elleni bajnokin biztosították be.
epa05642218 Celtic manager Brendan Rodgers attends a training session at the club's training facility in Lennoxtown, near Glasgow, Scotland, 22 November 2016. Celtic will play Barcelona in a UEFA Champions League group stage match on 23 November.  EPA/ROBERT PERRY  Brendan Rodgers, a Celtic menedzsere. EPA/ROBERT PERRY

A Celtic hazai pályán 5-0-ra megnyerte az Old Firm derbit, vagyis a Rangers elleni városi rangadót, ezzel vasárnap biztosította sorozatban hetedik bajnoki címét a skót labdarúgó-élvonalban.

A címvédő a francia Odsonne Edouard duplájával és James Forrest góljával a szünetben 3-0-ra vezetett, majd a második féldiő elején az ausztrál Tom Rogic, valamint Callum McGregor is eredményes volt.

A bajnokságból még három forduló van hátra, de a Celtic előnye immár behozhatatlan. Ez a klub 49. bajnoki címe, sorozatban pedig a hetedik.

A csapat továbbra is a történelmi dupla triplázásra hajt: az előző idényben a bajnoki cím mellett a skót FA Kupát, illetve a Ligakupát is megnyerte, sőt utóbbit már a mostani szezonban is megszerezte. Az FA Kupa döntőjére május 19-én kerül sor, az ellenfél a Motherwell együttese lesz.

További tartalmak