Musorujsag
Élő Eredmények

Szerbiában és Bulgáriában is bajnokot avattak

MTI
A szerb Crvena zvezda története 28., a bolgár Ludogorec hetedik élvonalbeli bajnoki címét szerezte hazája bajnokságában.

A belgrádi együttes sikere három fordulóval a bajnokság vége előtt biztossá vált, ugyanis vasárnap 2-0-ra győzött a Napredak otthonában, a címvédő és jelenleg második Partizan viszont 2-1-re kikapott az újvidéki Vojvodina vendégeként.

A Crvena zvezda negyedszer lett bajnok Szerbiában, korábban a szerb-montenegrói élvonalban ötször, a jugoszláv bajnokságban pedig 19 alkalommal végzett az élen.

(Fotó: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto) (Fotó: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

A krusevaci meccs lefújása után a szurkolók a pályára tódultak, és együtt ünnepeltek a játékosokkal.

„Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, a szurkolóinkra és a szakmai stáb tagjaira. Most itt az ideje, hogy élvezzük remek teljesítményünk eredményét. Sok mindenen keresztülmentünk ebben a szezonon, de megpróbáljuk felrakni a habot a tortára, és megnyerni a hátralévő három meccsünket is” – nyilatkozta Vladan Milojevic vezetőedző.

A Ludogorec hetedik alkalommal nyerte meg a bolgár pontvadászatot. A kevesebb mint 35 ezer lakosú Razgrad város csapata – amelyben csak légiósok léptek pályára – pénteken 3-0-ra győzött az FK Vereja otthonában, a tabellán második CSZKA Szófia viszont vasárnap 2-1-re kikapott a Botev Plovdiv vendégeként, így négy fordulóval a vége előtt 13 pontra nőtt a címvédő előnye.

Ludogorec (Fotó: ludogorets.com) (Fotó: ludogorets.com)

A Ludogorec november óta veretlen, sőt sorozatban a 14. bajnoki mérkőzését nyerte meg, ami klubrekordnak számít. A csapat 2011-ben jutott fel az élvonalba, és azóta minden szezonban bajnok lett, a legutóbbi hat idényben a kupát és a szuperkupát is megnyerte.

Hét bajnoki elsőségét hat különböző edzővel érte el az együttes, de közülük a jelenlegi, Dimitar Dimitrov az első bolgár tréner.

További tartalmak