Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho szép gesztussal búcsúztatja az MU csapatkapitányát

Mourinho szép gesztussal búcsúztatja az MU csapatkapitányát

bbc.co.uk/m4sport.hu
Michael Carrick a Manchester United kezdőcsapatában lép pályára vasárnapi búcsúmeccsén az Old Traffordon, a Watford elleni hazai bajnokin.

Carrick komoly pályafutást tudhat maga mögött, 463 mérkőzést játszott az angol klub színeiben. José Mourinho, a Manchester United menedzsere már azt is elárulta, hogy mihez kezdhet a játéktól visszavonuló futballista. „Hiszünk benne, hogy jó edző lesz belőle. A teste jelezte, hogy elég neki a játékból, de a klub és jómagam is azt szeretné, ha itt maradna” – mondta a portugál szakember.

Carrick öt bajnoki címet szerzett a Premier League-ben, valamint egyszer a Bajnokok Ligája-trófeát is elhódította a Uniteddel, ahova 2006-ban szerződött. Miután Wayne Rooney távozott az Evertonhoz, ő lett a csapatkapitány. Tavaly év végén, 36 évesen szívműtéten esett át, ekkor már tudni lehetett, hogy nem sok van hátra a pályafutásából.

„Az utolsó meccsén kezdeni fog az Old Traffordon, csapatkapitányként búcsúzik a szurkolóktól” – nyilatkozta Mourinho, aki hozzátette, hogy Romelu Lukaku bokasérülése miatt kihagyja a szezon utolsó két meccsét. Arra viszont jó esély van, hogy a belga csatár pályára lépjen a május 19-i FA Kupa-döntőn a Chelsea ellen.

A Manchester United  Carrick vasárnapi búcsúmérkőzése előtt, csütörtökön a West Ham United otthonában lép pályára.

 

 

További tartalmak