Döbbenetes: álarcos szurkolók hada támadta meg a Sporting légiósát

A portugál Sporting vezetősége még nem tért magához a csapat kedd délelőtti edzésén történtek után. Az Oroszlánoknak a tréningre kilátogató szurkolói megtámadták a pályán edző játékosokat.

A Sporting holland légiósának, Bas Dostnak a feje a szurkolók támadása után (Forrás: A Bola)
Az eset előzménye, hogy vasárnap, a bajnokság utolsó fordulójában a Sporting Madeira szigetén, a Marítimo otthonában 2-1-es vereséget szenvedett úgy, hogy a 92. percben a válogatott oszlopos tagjának számító Rui Patricio egy bődületeset lepkézett.Mivel a lisszaboni csapat nem gyűjtötte be a 3 pontot, végül a fővárosi rivális, egyben ősellenség Benfica végzett a második helyen, ami Bajnokok Ligája indulást ért számukra, a Sporting csak az Európa Ligában vigasztalódhat.

A mérkőzés után  Bruno de Carvalho a klub elnöke bejelentette, hogy felfüggeszti az edző, Jorge Jesus tevékenységét.

A játékosok erre hétfőn bejelentették, hogy ebben az esetben nem hajlandóak pályára lépni a vasárnapi, Aves elleni portugál kupadöntőn, így kiállva trénerük mellett.

Ezek után kedden délelőtt, a csapat alcochete-i bázisán tartott edzésén ötven kapucnis és sállal elfedett arcú szurkoló berohant a pályára és megtámadta Jesust és több játékost, közöttük Bas Dostot, Acuñát, a hétvégén hatalmasat hibázó Rui Patríciót, William Carvalhót és Battagliát. A legrosszabbul a holland támadó járt, Bas Dost, akinek a feje két helyen is felszakadt.

A szurkolók támadása után az orvosok ellátták Bas Dost sérüléseit (Forrás: A Bola) A szurkolók támadása után az orvosok ellátták Bas Dost sérüléseit (Forrás: A Bola)