Gigi Buffon: Befejeződik a kalandom, szombaton játszom utoljára a Juvéban

A szezon végén elhagyja a Juventust világbajnok legendája, Gianluigi Buffon.

Csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be a Juventus kapus, Gianluigi Buffon, hogy a szombati, Verona elleni találkozó lesz az utolsó mérkőzése a torinói klub színeiben, így 40 évesen továbbáll.

„Szombaton játszom utoljára a Juventusban és befejeződik csodás kalandom - mondta a bajnoki címmel búcsúzó meghatódott kapitány. - Büszke vagyok arra, hogy a csúcson sikerült befejeznem. Mindig próbáltam a legjobbamat nyújtani a klubnál. 2001-ben egy tehetséget vásárolt a klub, azonban csak a Juventusnak köszönhető, hogy ebből a tehetségből bajnok lett. Örökké hálás leszek a csapatnak."

A tizenegyszeres olasz bajnok, négyszeres Coppa Italia-győztes tiszta fejjel akar dönteni arról, hogyan folytatja a jövőben, így pár nap gondolkodás után szeretne végleges döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy a pályán vagy a pályán kívül folytatja.

„Kaptam néhány nagyon érdekes ajánlatot, de várjunk a jövő hétig" - mondta Juve színeiben 655 tétmérkőzésen pályára lépő kapus, aki 300 meccsen gólt sem kapott, hozzátette, pár napja még azt gondolta, visszavonul és befejezi pályafutását, azonban kapott néhány elgondolkodtató ajánlatot, viszont leszögezte azt is, nem szeretne alsóbb osztályban búcsúzni a futballkarrierjétől.

Megerősítette továbbá, hogy a válogatottban sem játszik többet, úgy véli, vannak fiatalok, akiknek szükségük van arra, hogy tapasztalatokat szerezzenek.

A Juve csapatkapitánya a jövőben Giorgio Chiellini lesz, akiről elmondta, sok éven át osztoztak az öltözőn, minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy a Zebrák csapatkapitánya legyen.

A sajtótájékoztató elején a klub elnöke, Andrea Agnelli hosszasan sorolta Buffon eredményeit, majd közölte, a következő szezonban már Wojciech Szczesny védi majd a Zebrák kapuját.

A világbajnok Buffon 26 trófeát nyert a Juventusszal, amellyel idén kilencedik alkalommal lett bajnoki aranyérmes az élvonalban.

„A Juventus Múzeumban a trófeák 30%-án szerepel a neved. Megérdemelsz egy hatalmas tapsot Gianluigi Buffon" - zárta le a sajtótájékoztatót Agnelli.

A klub az alábbi videóval búcsúzik tőle: