Griezmann: Így játszunk mi

Az Európa Liga-döntőben két gólt szerző Antoine Griezmann szerint a fináléban mutatott játék tökéletesen megmutatta, mi az Atlético Madrid sikerének titka.

„Így játszunk mi – kezdte értékelését a francia támadó az Olympique Marseille elleni háromgólos győzelem után. – Erősek vagyunk egy stabil védekezéssel, ami mellett kihasználjuk az ellenfeleink összes hibáját. Ez történt az első gólnál is. Ez az Atlético. Ez az, amiért szeretjük ezt a csapatot, és most bajnokok vagyunk. Nagyon boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel és azzal is, hogy örömet szereztünk szurkolóinknak.”

Antoine Griezmann az Atlético Madrid-Olympique Marseille Európa Liga-döntő után (Fotó: EPA/Sascha Steinbach) Antoine Griezmann az Atlético Madrid-Olympique Marseille Európa Liga-döntő után (Fotó: EPA/Sascha Steinbach)A hajrában pályára lépett Fernando Torres is, akinek ez volt az utolsó mérkőzése az Atléti színeiben. „Elképesztően boldog vagyok most. Különösen azért, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak. Ez fantasztikus. Amikor olyan együttesekben játszottam, mint a Chelsea vagy a Milan, tudni akartam, hogy miért jutnak el idáig. Mert mindig nyerni akartak. Nagyon büszke vagyok a győzelmünkre!”

Fernando Torres az Atlético Madrid szurkolóival ünnepel az Olympique Marseille ellen megnyert EL-döntő után (Fotó: EPA/Yoan Valat)Diego Simeone eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette madridi tanítványait, akik 200. tétmeccsüket hozták le kapott gól nélkül az argentin szakemberrel, ez pedig azt jelenti, hogy az Atlético védelme a Simeone-éra meccseinek több mint felén (53,1%) egyszer sem kapitulált. A tréner a győzelem után azt emelte ki, hogy a csapat képes volt felállni a BL-kiesés után. „Ez egy nagyon nehéz szezon volt, de tényleg azt gondolom, hogy ez a győzelem az Európa Ligában sokkal többet jelent számunkra, mint egy trófea. Ez megmutatja az állandóságunkat, a kemény munkánk értékét. Két Bajnokok Ligája-döntőt veszítettünk el, egyszer két perccel a vége előtt, egyszer pedig büntetőkkel. Tavaly az elődöntőben estünk ki. Ezt a szezont nagyon rosszul kezdtük, a csoportkör után kiestünk, de ezek után is sikerült megújulnunk.”

Diego Simeone (Fotó: EPA/Yoan Valat)Rudi Garcia, a francia csapat vezetőedzője szerint a háromgólos vereség ellenére sincs miért szégyenkezniük, de a meccs elején elkövetett hiba sokba került. „Megadtuk nekik az esélyt már a mérkőzés elején. Először jó lehetőségeket alakítottunk ki, de utána hibáztunk, amiből gólt kaptunk. Egy olyan csapat ellen, mint az Atlético, nem lett volna szabad hátrányba kerülnünk, mert azután minden csak nehezebb lett. Sajnálom a második félidőben kihagyott helyzetünket, ha Mitroglu fejese nem a kapufára megy, újrakezdhettük volna a meccset. Szerintem a végeredmény nem mutatja meg igazán azt, hogy milyen keményen dolgoztunk ma. A legjobb csapat nyert. Az Atlético Madrid egy nagy csapat, amely jó ebben a fajta játékban. Gyakran játszik a Bajnokok Ligájában és második a spanyol bajnokságban. Nem kell szégyenkeznünk a vereség miatt, csak rossz, hogy nem tudtunk változtatni az erőviszonyokon.“