Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét egy duplázó volt az Atlético győzelmének kulcsa

m4sport.hu
A francia Griezmann a korábbi döntőkben duplázó Forlán és Falcao nyomdokaiba lépett.
Fernando Torres az Európa Ligával. EPA/YOAN VALAT

Az Atlético Madrid 3-0-ra verte a Marseille együttesét a labdarúgó Európa Liga döntőjében, így harmadszor hódította el a második számú európai klubtrófeát. 2010-ben még Quique Sánchez Flores, míg 2012-ben már Diego Simeone irányításával.

Mindhárom döntőnek volt egy-egy hőse, aki két góljával alaposan befolyásolta a finálé kimenetelét. 2010-ben a Gera Zoltánnal felálló Fulham elleni döntőben Diego Forlán szerzett vezetést, majd ezt hiába egyenlítette ki az angol együttes, az uruguayi klasszis a hosszabbításban a spanyolok javára döntött.

Két évvel később az Athletic Bilbaóval szemben Radamel Falcao bő félóra alatt duplázott, így a folytatásban már „csak” az eredményt kellett tartani a madridiaknak. Diego azért a végén még szerzett egy gólt, így alakítva ki a 3-0-s végeredményt.

Ezúttal a francia Griezmann duplázott, majd a 89. percben Gabi állította be a végeredményt. Nem mellékesen Griezmann az első francia labdarúgó, aki duplázni tudott egy európai kupadöntőben.

A madridiak legendájának, Fernando Torresnek ez volt az első jelentősebb sikere az Atléticoval. A világ- és kétszeres Európa-bajnok eddig csak egy másodosztályú bajnoki aranyérmet szerzett a csapattal.

További tartalmak