2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Két évvel hosszabbított a spanyol válogatott veretlen kapitánya

MTI
Két évvel, a 2020-as Európa-bajnokság végéig meghosszabbította Julen Lopetegui szakvezető szerződését a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF).

Luis Rubiales, a szövetség múlt héten megválasztott új elnöke, valamint csapatával az oroszországi világbajnokságra készülő 51 éves szakember kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újabb két évre sikerült megállapodniuk.

epa06755430 Spanish national soccer team head coach Julen Lopetegui (C) poses for photographers with Luis Rubiales (L), new president of the Royal Spanish Football Federation (RFEF), and RFEF sports director Fernando Hierro (R) after extending his contract in Las Rozas, Madrid, Spain, 22 May 2018. Lopetegui will lead the Spanish national soccer team for two more years until 2020.  EPA/RODRIGO JIMENEZ A szövetség elnöke, Luis Rubiales és a sportigazgató, Fernando Hierro pózol a szövetségi kapitánnyal a szerződéshosszabbítás bejelentését követően (Fotó: EPA/RODRIGO JIMENEZ)

Lopetegui U19-es és U21-es Eb-t nyert a spanyolok korosztályos együtteseivel, a felnőtt válogatott élén a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságot követően váltotta Vicente del Bosquét.

Lopetegui irányításával eddig veretlenek a spanyolok, akik 18 mérkőzésen 13 győzelmet és 5 döntetlent értek el. A vb-selejtezők során – 9 sikerrel, 1 döntetlennel és 36-3-as gólkülönbséggel – magabiztosan nyerték meg a csoportjukat.

A szövetség vezetője a keddi eseményen Fernando Hierro sportigazgató szerződésének meghosszabbítását is bejelentette.

A spanyolok a június 14-én kezdődő oroszországi vb-n a B csoportban sorrendben a portugál, az iráni és a marokkói válogatottal találkoznak majd.

A világbajnoki kereteket itt találja összegyűjtve.