Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Unai Emery az Arsenal menedzsere

Hivatalos: Unai Emery az Arsenal menedzsere

bbc.co.uk/m4sport.hu
Az Arsenal szerdán délelőtt bejelentette, hogy Unai Emery a csapat új menedzsere – írja a BBC.

A 46 éves edző a francia Paris St. Germaintól érkezik a londoni klubhoz, ahol a tisztséget 22 évig betöltő Arsene Wengert váltja a poszton. Emery francia bajnoki címet  szerzett, továbbá a Francia Kupát és a Ligakupát is megnyerte a PSG-vel, mégis bukott edzőnek tartják, mivel a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapata a címvédő Real Madriddal szemben.

A spanyol szakember munkáját azonban igazságtalanság lenne csak a párizsi együttessel elért eredményei alapján megítélni, hiszen a Sevillával nagy sikereket ért el, sorozatban háromszor (2014, 2015 és 2016) nyerte meg az Európa Ligát. Többek között ezt emelte ki Ivan Gazidis, az Arsenal főigazgatója a klub által kiadott közleményben:  „Unai kiemelkedő eredményeket ért el edzőként, Európa legjobb fiatal játékosai közül többet is ő nevelt ki. Izgalmas és progresszív játékot játszanak a csapatai, ami tökéletesen illeszkedik az Arsenal filozófiájába”.

A spanyol szakember kinevezése váratlan, korábban szinte biztosra vették, hogy a Manchester City edzői stábjában dolgozó Mikel Arteta lesz a vezetőedző.

Wenger – aki az Arsenal történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő menedzsere volt – egy hónapja jelentette be, hogy távozik a klubtól. A francia szakvezető háromszor nyert angol bajnoki címet (1998, 2002, 2004) és hétszer FA Kupát (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015, 2017) a londoni csapattal.

 

Borítókép: Unai Emery (Fotó EPA/Sebastien Nogier)

További tartalmak