2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Pepe szerint nehéz lesz legyőzni a portugálokat a vb-n

M4 Sport
Bernando Silva és Pepe szerint a portugálok nem a legnagyobb esélyesei a világbajnokságnak, de komoly célokkal utaznak az oroszországi tornára.

Portugália először 1966-ban szerepelt vb-n, akkor a harmadik helyen végzett, máig ez a világbajnokságokon elért legjobb eredménye. Cristiano Ronaldóék két évvel ezelőtt Európa-bajnoki címet ünnepelhettek Franciaországban, a június 14-én kezdődő viadalon pedig Spanyolországgal, Marokkóval és Iránnal találkoznak a B csoportban.

Bernardo Silva úgy véli, nem ők a favoritok, és már a csoportkörben is nehéz dolguk lesz. „Portugália nem a legnagyobb esélyes, de azért komoly célokkal utazunk Oroszországba. A csoportunk kifejezetten nehéznek mondható. Spanyolországot senkinek sem kell bemutatni, Marokkó és Irán viszonylag sima úton kvalifikálta magát a világbajnokságra, nincs kétségem afelől, hogy már a csoportküzdelmek során nehéz dolgunk lesz” – vélekedett a Manchester City játékosa.

Pepe – megismételve korábbi véleményét – szintén úgy fogalmazott, hogy tisztában vannak a képességeikkel, nem számítanak esélyesnek. „Sok csapatra mondhatjuk, hogy esélyes. Ilyen Brazília, Argentína, Németország, Spanyolország vagy éppen az a Franciaország, amelyet legyőztünk a 2016-os Eb-döntőben. A csoportküzdelmekben lépésről lépésre kell haladnunk, kemény négyes lesz, mindig a következő mérkőzésre kell figyelnünk, ahogy a kontinenstornán is tettük. Szerénynek kell maradnunk, két lábbal a földön járnunk, végig kell járnunk a lépcsőfokokat, hogy elérjük az első célunkat, a csoportból való továbbjutást.”

A Besiktas védője hozzátette, a portugál nemzeti csapat karakteres játékot mutat, ami Pepe szerint a szövetségi kapitányuknak, Fernando Santosnak köszönhető. „Ugyanúgy kell folytatnunk a munkát, mint eddig: szerényen, sokat dolgozva és áldozatokat hozva. Ugyanazon az úton kell haladnunk, amit követtünk az elmúlt négy évben, Fernando Santos érkezése óta. Ez az az út, amit folytatnunk kell. Nem számít, ki az ellenfél, Portugáliának megvan a saját stílusa, és ezt kell játszanunk. Ha koncentráltan végezzük dolgunkat, akkor nagyon nehéz lesz minket legyőzni.”