2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Anglia
Argentína
Ausztrália
Belgium
Brazília
Costa Rica
Dánia
Dél-Korea
Egyiptom
Franciaország
Oroszország
Panama
Peru
Portugália
Spanyolország
Svájc
Németország
Nigéria
Mexikó
Marokkó
Lengyelország
Kolumbia
Japán
Izland
Irán
Horvátország
Uruguay
Tunézia
Szerbia
Szenegál
Szaúd-Arábia
Svédország
Élő stream csatornák X

Külföldi foci 2018 Foci-VB - Cikkek Nemzetközi foci Foci-VB 2018

Kirúgták a spanyol szövetségi kapitányt egy nappal a vb előtt

| Forrás: m4sport.hu/skysports.com
Egy nappal az oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt kirúgták a spanyol válogatott szövetségi kapitányát, Julen Lopeteguit.
 

Kedden, két nappal a világbajnokság kezdete előtt azt hihette mindenki, annál nagyobb meglepetés, hogy Lopeteguit nevezték ki a Real Madrid új vezetőedzőjének Zinadine Zidane helyére, már nem érheti a futballrajongókat a vb kezdetéig.

Aztán szerdán mindenkit sokkolt a hír: egy nappal a vb nyitómérkőzése előtt menesztették a spanyol kapitányt a válogatott kispadjáról. A szövetség döntése annak tükrében érthető, hogy a szakember nemrég hosszabbította meg kontraktusát 2020-ig, közben kedden elfogadta a Real Madrid vezetőedzői posztját.

A spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales úgy érzi, a királyi gárda frissen kinevezett vezetőedzője elárulta őket, szerda délelőttre pedig sajtótájékoztatót hívott össze, amely a hosszas tanakodás miatt egy órát csúszott, majd megtörtént a bejelentés.

A szövetség elnöke elmondta, a válogatott szempontjából nem a legjobb megoldás a váltás, de az előzmények miatt szükségszerűnek tartotta.

„Szeretnénk megköszönni neki, amit eddig tett, mert nagy érdemei vannak abban, hogy itt lehetünk Oroszországban, de a kialakult helyzetben meg kellett köszönnünk a szolgálatait. Ez egy üzenet a szövetség összes alkalmazottjának, hogy felelniük kell a viselkedésükért” – jelentette ki Rubiales.

Azt egyelőre nem tudni, ki veszi át Lopetegui helyét a spanyol labdarúgó-válogatottnál, amely pénteken már Portugália ellen lép pályára az oroszországi világbajnokság csoportkörében.

Hírek