Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid bejelentette: Cristiano Ronaldo a Juventus játékosa

m4sport.hu
A Real Madrid hivatalos honlapján közölte: elfogadta a Juventus Cristiano Ronaldóért tett ajánlatát, azaz a portugál klasszis mától az olasz klub játékosának tekinthető.
Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez) Cristiano Ronaldo búcsút int Madridnak, Torinóban folytatja (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)

A Real Madrid megjegyzi, a transzfer a játékos kérésére történt.

Az átigazolás tényét 19 óra előtt nem sokkal a Juventus is megerősítette, mint írják, a játékossal négyéves szerződést kötöttek, a Real Madridnak pedig 100 millió eurót fizetnek CR7 játékjogáért, amit két éven belül kell rendezni.

A spanyol klub honlapján köszönetet mondott a 33 éves futballistának az elmúlt 9 évben nyújtott szolgálataiért és a sikerekért, a számos trófeáért és megszámolhatatlan rekordért, amiket madridi karrierje során megdöntött.

„A Real Madrid szeretné köszönetét kifejezni a világ legjobb játékosának, aki történetének legsikeresebb korszakával tette gazdagabbá a klubot” – írják.

Ronaldo 2009 óta 438 mrékőzésen 451 gólt szerzett és 16 trófeát nyert a Real Madriddal, közte 4 BL-serleget. A klubnál töltött időszakában négyszer hódította el a legjobb játékosnak járó Aranylabdát.

„A Real Madrid mindig az otthonod lesz” – teszik hozzá.

(fotó: MTI/EPA/Mariscal) Cristiano Ronaldo 5 Aranylabdájából négyet a Real Madrid játékosaként hódított el (fotó: MTI/EPA/Mariscal)

Cristiano Ronaldo ezzel Anglia és Spanyolország után Olaszországban is bajnok lehet, illetve harmadik klubjával is meglesz az esélye, hogy elhódítsa a Bajnokok Ligáját. A Real Madrid történetében ezzel garantáltan lezárul egy korszak, hiszen az edzőként sorozatban három BL-trófeát elhódító Zinedine Zidane távozása után a klub történetének legjobb játékosa is új kihívások után nézett.

A futballista madridi szurkolóknak írt búcsúlevelét itt olvashatja el.

További tartalmak