Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldónak többször magyarázkodnia kellett bemutatkozásán

Ronaldónak többször magyarázkodnia kellett bemutatkozásán

m4sport.hu/Marca/A Bola/Record/O Jogo
Cristiano Ronaldót bemutatták új klubjában, az olasz Juventusban. A játékos kérésének megfelelően visszafogott volt a ceremónia, amelyet egy sajtótájékoztató követett. Záporoztak a kérdések a portugál felé, aki anyanyelvén válaszolt az újságíróknak.

A portugál újságíró azzal a kérdéssel fordult Cristiano Ronaldóhoz, hogy szerinte nem lesz-e nehezebb megszerezni az Aranylabdát a Juventus játékosaként?

A portugál válasza – ismerve személyiségét és mentalitását – kicsit meglepő volt, magyarázkodásba is kezdett.

„Nekem sosem volt célom az, hogy megnyerjem az Aranylabdát!”

A mondat után némi csend keletkezett a teremben, maga a játékos is úgy érezte, hogy szavai magyarázatot követelnek.

„Rendben az elsőt mindenképpen szerettem volna megszerezni, de sosem gondoltam arra, hogy megnyerhetem kétszer, háromszor, vagy akár ötször. Az Aranylabdának már egyáltalán nem vagyok megszállottja. Természetesen mindig a győzelem jár a fejemben, mindig a legjobb akarok lenni. Ezért azt mondom, hogy sosem lehet tudni. Megnyertem a Manchester United játékosaként, majd a Real Madrid színeiben is. Sosem volt könnyű, de képes voltam rá. Itt a Juventusban is meglehet az alkalmam arra, hogy megnyerjem. Nem látom okát annak, hogy miért ne sikerülhetne. Csak Isten a megmondhatója ennek” – magyarázta jelenlegi hozzáállását az Aranylabdához.

 

Akadt még kellemetlenkedő kérdés is, amely a korára vonatkozott: nem tartja-e magát túl idősnek ahhoz, hogy egy ilyen kalandba vágjon?

„Meg kell köszönnöm az elnök úrnak, hogy bizalmat szavaz nekem, ahogyan ennek a hatalmas intézménynek is, a Juventusnak. Nem az ember kora a legfontosabb. Ha jól érzed magad, akkor az nem egy szignifikáns tétel. Ezért ez az egész átigazolás, és a számok, amelyek mögötte rejtőznek, büszkévé tesznek. Ilyen magas szinten lenni változatlanul, óriási motivációval bír. Lehet, hogy mások nem képesek idáig eljutni, de én az vagyok. Sokan 33, 34 évesen befejezik, de ez nem én vagyok. Vannak olyan játékosok is, akik az én korommal Katarba, vagy Kínába igazolnak, de én itt inkább megfiatalodni fogok. Számomra ez egy érzelmekkel teli pillanat, és óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy itt vagyok, függetlenül attól, hogy 23 éves vagyok… Bocsánat, 33!” – mondta széles vigyorral a portugál.

Talán ezzel a ki-, elszólással is azt akarta éreztetni, hogy nem érzi magát öregnek az előtte álló feladatokhoz.

 

Ugyancsak a korához kapcsolódó kérdés volt, hogy a Juventus szolgálatában mennyire figyel a válogatottra, esetleg gondol-e arra, hogy Katarba is kivezesse a portugál nemzeti csapatot.

„Ami a válogatottat illeti, sosem fogok hátat fordítani a hazámnak. Amíg csak az erőm engedi, mindent megteszek azért, hogy az országomat segítsem, így is fogok tenni.”

Az ember azt gondolná, hogy egy Ronaldo kaliberű játékost bombáznak a különböző ajánlatokkal, erre is vonatkozott egy újságírói kérdés, amire egészen váratlanul kurta válasz érkezett.
A Juventusé volt az egyetlen megkeresés? „Igen” – válaszolta Ronaldo.

Borítókép: Cristiano Ronaldo, immáron a Juventus mezében (Forrás: Cristiano Ronaldo - Twitter)

További tartalmak