Musorujsag
Élő Eredmények

Xavi: Marhaság, hogy rám gondoltak

Xavi: Marhaság, hogy rám gondoltak

m4sport.hu/Marca
A Mundo Deportivónak adott interjúban Xavi Hernández, a Barcelona csapatának egykori zseniális irányítója arról beszélt, hogy el bírná-e képzelni magát a Barcelona kispadján, de emellett a szövetségi kapitányi poszt is felmerült, mint váratlan téma.

„Edzőként eddig teljesen ismeretlen vagyok. Még én sem tudom, hogy egyáltalán alkalmas lennék-e a feladatra. Nagyon szeretem a labdarúgást, nagy tapasztalattal bírok, rengeteg információt gyűjtöttem, lakozik bennem lehetőség, de előbb ki kellene próbálnom, elsősorban önmagamat. A nulláról indulok, ez egy olyan szakasza az életemnek, amely még el sem kezdődött” – elmélkedett a lehetőségről, hogy lenne-e egykori klubja, a Barcelona edzője.

Felröppentek pletykák, hogy az ő neve is felmerült spanyol szövetségi kapitányként, az oroszországi világbajnokság után. Ezt a témát igen rövidre zárta, mert nem igazán tudta értelmezni.

„Ez egy marhaság! Mindenkinek jól esik, ha rá gondolnak, de nekem nincs meg a megfelelő pedigrém ahhoz, hogy a válogatottat irányítsam” – mondta Xavi a pletykával kapcsolatban.

Mindenesetre ahhoz, hogy a az edzői munkát elkezdje, először a csukáját kellene szögre akasztani, jelenleg a katari bajnokságban játszik az Asz-Szadd csapatában.

„Még félévet egészen biztosan játszom. Decemberben megnézem, hogy milyen állapotban vagyok, aztán döntök, hogy pályán töltök-e még egy fél szezont.”

Borítókép: Fotó: fm-base.co.uk

További tartalmak