A Pool kapusa a Dalai Láma bölcsességével reagált a gyűlölködőknek

A Liverpool kapusa, Lorius Karius a Dortmund elleni felkészülési meccs után vált ismét a gyűlölködők célpontjává.

Azt követően, hogy gyakorlatilag hibái miatt kapott ki a Liverpool a Bajnokok Ligája-döntőben, a Vörösök kapusától már egy kisebb baki is olaj a tűzre.


A német hálóőr a Dortmund elleni felkészülési meccsen sem remekelt: először Christian Pulisic közeli, ám nem túl acélos lövését ütötte ki középre, a kipattanóból pedig gólt kapott a Pool, de ami ennél sokkal jobban felpaprikázta a klub szurkolóit, hogy egy dortmundi indításnál messze kiszaladva a kapujából ellenfélhez passzolta a labdát (más kérdés, hogy Maximilian Philipp a félpályáról nem tudta az üres kapuba lőni a labdát).


A Mersey-partiak drukkerei nem is kímélték Kariust, aki azonban a Dalai Láma bölcsességével felelt a gyűlölködőknek.


„Szorítok mindazokért, akik örömüket lelik abban, ha mások hibáznak vagy szenvednek. Bármi is történt az életetekben, ami ilyen haragot és gyűlöletet generált bennetek, imádkozom, hogy elmúljon és újra jó dolgok köszöntsenek rátok” - írta a kapus az Instagramon.


Szó se róla, okos és szimpatikus reakció, tökéletes példa a „Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!” közmondásra.


Karius mellett ismét kiállt csapattársa, Mohamed Salah: „Maradj erős, a legjob játékosokkal is megesik, hogy hibáznak. Zárd ki a gyűlölködőket!”


Ki más érezhetne jobban együtt egy kapussal, mint egy másik hálóőr.


„Véget érnek valaha a támadások Loris Kariusszal szemben? Basszus, a világon annyi probléma van, ami sokkal komolyabb ennél. Ő is csak egy ember, mint mi mindannyian” - írta a spanyolok világ- és Európa-bajnoka, Iker Casillas.


Karius BL-döntős hibái lépésre sarkallták a Pool vezetőit, így a soron következő idényben több, mint valószínű, hogy a Romától szerződtetett brazil hálóőr, Alisson Becker védi majd a Vörösök kapuját.