Mágikus bemutatót kapott a Villarreal Európa-bajnok igazolása

Hosszú és súlyos egészségügyi kálváriája után visszatért a Villarrealba a kétszeres Európa-bajnok Santi Cazorla, akit lenyűgöző bemutatóval üdvözölt a klub.

A spanyol középpályás az Arsenaltól érkezett és reményei szerint véget ért kétéves pokoljárása.


Cazorla még 2016 októberében szenvedett Achilles-sérülést, amit nyolc műtét követett, bőrátültetésre is szüksége volt, s mivel a seb elfertőződött, fennállt a veszélye, hogy amputálni kell a lábát. Az orvosok akkor semmi esélyt sem láttak rá, hogy folytassa pályafutását.


A 33 éves játékos szerződése a nyáron járt le az Arsenalnál, így a felkészülési időszakban korábbi csapatával készült, (2004 és 2006, valamint 2007 és 2011 között volt a Villarreal játékosa) és bár az utóbbi két évben egyetlen tétmeccset sem játszott, teljesítményével meggyőzte az edzői stábot arról, van még bene potenciál, így a Villarreal egyéves szerződést kötött vele.


Sőt, nagyrabecsülése jeléül a spanyol klub az illuzionista, Yunke hathatós közreműködésével lélegzetelállító műsorszám keretein belül mutatta be az összegyűlt szurkolók ezreinek a régi-új kedvencet.„A mai egy nagyon különleges nap a számomra, mert hazatértem” – mondta Cazorla a sajtótájékoztatón.


„Hálás vagyok a Villarrealnak, hogy ez alatt a nehézségekkel teli két év alatt támogatott és mindig nyitva állt az ajtaja előttem. Ahogy mindig is mondtam, meg sem fordult a fejemben, hogy feladjam. Igaz viszont, hogy még mindig vannak kisebb fájdalmaim, melyek megakadályoznak abban, hogy százszázalékos legyek, de nap, mint nap azon dolgozom, hogy száműzzem ezeket az életemből.”