Áll a bál Bordeaux-ban: kirúgták az edzőt, sztrájkolnak a játékosok

A Bordeaux vezetősége pénteken menesztette a csapat vezetőedzőjét, Gustavo Poyetet, a játékosok pedig az uruguayi trénerrel szolidarítanak, ugyanis nem hajlandóak edzeni.

A Bordeaux játékosai pénteken reggel nem voltak hajlandóak edzésbe állni, mert a klub kirúgta a vezetőedzőt, Gustavo Poyetet.Az uruguayi szakembernek azért kell távoznia, mert nemtetszését nyilvánította ki azzal kapcsolatban, hogy állítása szerint a klub a tudta nélkül adta el az együttes csatárát, Gaetan Laborde-ot a Montpellier-nek – mindezt pár órával a csütörtök esti Mariupol elleni győztes Európa Liga-selejtező előtt (a Bordeaux továbbjutott).


Poyet állítólag a meccs reggelén szembesült vele, a játékos nincs a meccs-keretben, ami annyira felbőszítette, hogy felmondással fenyegetőzött.   


„Amit a klub a Laborde-ügyben művelt, az szégyen. Mondtam a vezetésnek, hogy addig ne engedjük el, amíg nem vettünk a helyére senkit. Ennek ellenére úgy adták el, hogy nem gondoskodtak a pótlásáról. Én csütörtökön 11:35-kor érkeztem meg, de a csatárnak akkor már hűlt helye volt, mert Montpellier-ben tartózkodott. Erről viszont senki egy árva szót sem szólt nekem” – panaszolta még csütörtökön az 50 éves uruguayi szakember, aki játékosként a River Plate, a Zaragoza, a Chelsea és a Tottenham futballistája is volt.


„Beszélnem kell az ügynökömmel, hogy hogyan tovább. Nem tudom, hogy végződik majd ez a dolog. Jelen pillanatban semmi kedvem folytatni a munkát, mert a vezetés megkerült engem a döntésben és ártott a játékosoknak, valamint a szurkolóknak. Holnap (pénteken) várom a klub, leginkább a tulajdonos és az elnök magyarázatát.”


Magyarázat helyett azonban Poyet szedheti a sátorfáját.


A Bordeaux elnöke, Stephane Martin még csütörtökön nyilatkozott az ügyről: „Mindenki azt tesz, amit akar, így ha le akar mondani, megbeszéljük vele. De nehezemre esik felfogni ezt az egészet, különösen azt az impulzív kirohanását, mellyel a játékos eladásra reagált.”


A klub tulajdonosa, Nicolas de Tavernost az esettel kapcsolatban kurta választ adott, melyben éreztette, a vezetőedző szereptévesztésben volt: „Ebben a klubban nem Poyet a főnök.”


Gustavo Poyetet 2018 januárjában nevezték ki a Bordeaux vezetőedzőjének, irányítása alatt a csapat 6. helyen végzett a francia élvonalban.