Vereség után a Real Madrid újra aktivizálja magát a piacon

Az Európai Szuperkupa elvesztése után a városi rivális Atlético Madriddal szemben, a Real komoly erőket mozgóst annak érdekében, hogy támadósorát ellenállhatatlanná tegye.

Julen Lopetegui (Fotó: EPA/Toms Kalnins)
A szerdai Európai Szuperkupa-mérkőzésen az EL-győztes Atlético Madrid hosszabbítást követően 4-2-re verte a királyiakat, így nem indult túl meggyőzően az új edző, Julen Lopetegui madridi karrierje. Spanyol lapinformációk szerint a szuperkupa elbukása után Florintino Perez, a klub elnöke zöld utat adott a vezetőedzőnek, hogy a támadószekciót megerősítse.

Az As beszámolója alapján Karim Benzema mellé, vagy vetélytársnak egy gólerős csatár a célpont: Három név merült fel: Timo Werner, az RB Leizig, Rodrigo, a Valencia és Mauro Icardi, az Internazionale játékosa.

A Real Madrid első emberének képzeletbeli noteszában leginkább a Bayern München lengyel gólvágója, Robert Lewandowski, a PSG francia tinije, Kylian Mbappé, vagy a Tottenham vezére, Harry Kane szerpelt, de Lopetegui maradna a realitás talaján és megszerezhető nevekben gondolkodik.

Werner és Icardi neve már korábban is felmerült a BL-győztesnél, de a spanyol újságnál úgy tudják, hogy az edző elsősorban Rodrigót látná szívesen csapatában, akit már korábbról, a korosztályos spanyol válogatottakból ismer. Várhatóan már a napokban eldől, hogy közülük ki lesz a Real új szerzeménye.