Musorujsag
Élő Eredmények

Az európai szövetség egy harmadik kupát tervez a BL és az EL mellé

Az európai szövetség egy harmadik kupát tervez a BL és az EL mellé

m4sport.hu/Mirror
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának az áldása szükséges még ahhoz, hogy zöld utat kapjon az elképzelés, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellett egy új kiírás induljon a 2021/22-es szezonban.

Az UEFA egyértelmű célja, hogy 2021-ben egy új sorozat induljon, a szervezet már csak a végrehajtó bizottság jóváhagyására vár.

Az új kupakiírás a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellett működne azzal a céllal, hogy a nemzetközi porondon 96-ra emelkedjen a mérkőző csapatok száma.

Juventus, és mellette az Európai Klubszövetség elnöke, Andrea Agnelli részletesen vázolta a javaslatot az elképzelt új rendszerről.

„Ezek az új szabályok sokkal hatékonyabbak lehetnek a korábbiaknál, amiket eddig alkalmaztunk, amelyek így is meglepő eredményeket produkáltak, amelyekről az UEFA most tett jelentést” – mondta Agnelli.

„Az UEFA végrehajtó bizottsága jóváhagyásának megérkezéséig már zöld utat adtunk a harmadik kupa bevezetésére, aminek köszönhetően a klubok száma 96-ra emelkedne a 2021/22-es szezonban. A már meglévő nemzetközi meccsnaptár részletes elemzése szükséges ahhoz, hogy előállhassunk egy új, 2024 utáni modellel. A jelenlegi rendszer modernizálásra szorul” – magyarázta az olasz elnök.

Várhatóan a Bajnokok Ligája nem megváltozik, az Europa Ligában viszont lehetnek módosítások annak érdekében, hogy minőségi javulás legyen tapasztalható. Mindez azt jelentené, hogy az EL mezőnyének számát csökkentenék és a BL-hez hasonlóan 32 csapat indulna a kiírásban. A tapasztalatok után 2024-re kialakulna a végleges formája a rendszernek.

A kisebb nemzetek csapatai inkább az új torna keretein belül mérnék össze tudásukat, amit nagyrészt online platformokon lehetne megtekinteni.

Borítókép: Sergio Ramos, a Real Madrid játékosa ünnepel a bajnoki trófeával, miután csapatával 3-1-re győztek a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a kijevi Olimpiai Stadionban 2018. május 26-án. (MTI/EPA/Georgi Licovski)

További tartalmak