Musorujsag
Élő Eredmények

Didier Deschamps bővítette stadiongyűjteményét

Didier Deschamps bővítette stadiongyűjteményét

m4sport.hu
A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Didier Deschamps-ról már a második stadiont nevezték el Franciaországban.

A francia kapitányról szülővárosában, Bayonne-ban már elneveztek egy stadiont, most pedig az a megtiszteltetés érte, hogy Monacóban is az ő nevét viseli innentől az eddig Stade Marquet néven ismert futballpálya.

A Didier Deschamps Stadion néhány méterre található az AS Monaco otthonául szolgáló, impozáns II. Lajos Stadiontól.

Az átnevezésen közel 500 szurkoló és II. Albert monacói herceg is részt vett – írja a Daily Mail.

Didier Deschamps Stadion (Fotó: dailymail.co.uk) Didier Deschamps Stadion (Fotó: dailymail.co.uk)

„Számomra és a családom számára is nagy megtiszteltetés, hogy a nevünket összekapcsolják ezzel a stadionnal. A legfontosabb dolog a fiatal labdarúgók boldogsága. Nincs annál szebb, mint látni az örömüket, a mosolyukat és a könnyeiket” – mondta a francia kapitány az ünnepségen.

Deschamps 2012 óta irányítja a francia labdarúgó-válogatottat és a történelem során ő a harmadik a brazil Zagallo és a német Beckenbauer után, aki játékosként és szövetségi kapitányként is a magasba emelhette a világbajnoki trófeát.

Borítókép: Didier Deschamps-ról már a második stadiont nevezték el (Fotó: dailymail.co.uk)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az MU-legenda szerint Rashford pórul járhat, ha nem dönt mielőbb
A Manchester United korábbi játékosa, Gary Neville tudja, mit kell tennie az angol labdarúgás legnagyobb ígéretének, Marcus Rashfordnak, hogy állandósítsa helyét klubcsapatában és a válogatottban, ehhez azonban nagyon gyorsan el kellene határoznia magát.
Külföldi futball
Marco Rossi: Fantasztikusak voltak a játékosok!
Marco Rossi szövetségi kapitány első két mérkőzése után elsősorban a labdarúgó-válogatott játékosainak hozzáállását dicsérte, amelyet a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken tapasztalt.
Magyar futball
A horvátok 6–0-s kiütése mutatja, lábon lőtték magukat a spanyolok
A spanyol válogatott kedd este 6–0-ra legyőzte a vb-ezüstérmes horvát együttest. Egy kiugró vb-szereplés után benne van a pakliban a látványos visszalépés, de a különbség még így is vaskos meglepetés kategória. Nézzük, milyen következtetéseket vonhattunk le a horvát válogatott történetének legnagyobb arányú vereségét hozó mérkőzésből!
Külföldi futball
Húsz hónapra eltiltották a vezetéstől a Tottenham kapusát
Ötvenezer fontos (18,25 millió forint) pénzbírsággal sújtotta ittas vezetés miatt a londoni bíróság a világbajnok francia labdarúgó-válogatott és a Tottenham Hotspur kapusát, Hugo Llorist, akit 20 hónapra eltiltottak a gépjárművezetéstől.
Külföldi futball