Musorujsag
Élő Eredmények

Olcsón megúszta ámokfutását az ellenfelét arcon köpő Douglas Costa

m4sport.hu
Négy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott Douglas Costa, a Juventus támadója, aki a Sassuolo ellen 2–1-re megnyert hétvégi összecsapáson előbb megfejelte, majd lekönyökölte, végül közvetlen közelről arcon köpte ellenfelét, Federico Di Francescót.

A Cristiano Ronaldo első torinói góljait hozó mérkőzésen előbb fejelésért kapott sárga lapot a brazil szélső, a köpésért pedig – videobírózást követően – piros lapot mutattak fel neki a találkozó legvégén.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága megvizsgálta az eseteket és úgy döntött, négy találkozóról tiltja el a játékost, aki így a Frosinone, a Bologna, a Napoli és az Udinese ellen nem léphet pályára.

Douglas Costa másnap csapatától és a szurkolóktól is bocsánatot kért. Giorgio Chiellini keddi sajtótájékoztatóján védelmébe vette, mint mondta, „hibázott, viseli tette következményeit, de nem szabad keresztre feszíteni”.

A Juventus szerdán a Valencia otthonában kezdi meg BL-szereplését, Douglas Costa – akit a szövetség mellett klubja is megbüntet – ezen a mérkőzésen természetesen pályára léphet.

További tartalmak