Musorujsag
Élő Eredmények

De hova lett Neymar?

m4sport.hu
Sokan a világ legjobbjának tartják, pedig idén a FIFA Év játékosa szavazáson az első tízbe sem tudott bekerülni.
Neymar (Fotó: EPA/Wallace Woon) Neymar (Fotó: EPA/Wallace Woon)

Hétfőn Londonban átadták a FIFA Év játékosa díjat, melyet idén teljesen megérdemelten a Real Madrid játékosa, a horvát Luca Modric nyert. Klubtársa, a portugál Cristiano Ronaldo lett a második, míg a Liverpoollal BL-döntőig menetelő egyiptomi Mohamed Szalah lett a harmadik.

Az első tízbe még Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappé, Lionel Messi és Raphaël Varane kerültek be.

Tavaly Ronaldo, Messi, Neymar volt az első három sorrendje. A sokak szerint a világ egyik legjobbjának tartott brazil ezúttal még az első tízbe sem tudott bekerülni, nem hogy a döntőbe. Tavaly az eurómilliók mellett azért is igazolt a Barcelonából a PSG-be, hogy megmutassa, Messi nélkül is tud érvényesülni és egyéni díjakat is begyűjtsön.

Neymar toronymagasan nyerte a francia bajnokságot csapatával, de figyelembe véve a PSG játékosállományát, ezt valószínűleg nélküle is megtették volna. A BL-ben azonban már nem sikerült ilyen nagyot dobni, hiszen a csoportkör után a nyolcaddöntőben kettős vereséggel búcsúztak a Real Madrid ellen. A vb-n pedig sokkal inkább maradt meg mindenkiben Mexikó elleni fetrengése, mint játéka.

A listákat a sportág korábbi klasszisaiból álló FIFA Legendák testülete állította össze a 2017. július 3-tól 2018. július 15-ig tartó időszak teljesítményeit figyelembe véve. A szövetség honlapján augusztus 10-ig a szurkolók is leadhatták szavazatukat, míg a végeredmény az újságírók, szövetségi kapitányok és a válogatottak csapatkapitányai által leadott voksok összesítését követően alakult ki.

További tartalmak