Musorujsag
Élő Eredmények

Milner: Gratulálok, hogy a szezonban lőtt 7. legszebb gólod nyerte a Puskás-díjat

m4sport.hu
A futballvilág tátott szájjal csodálkozik, hogy a hétfői FIFA-gálán a többi közt Ronaldo és Gareth Bale Bajnokok Ligájában bemutatott ollózását is megelőzve Mohamed Szalah gólját választották az év találatának. A reakciók árulkodóak!

Nem kis meglepetést okozott a hétfői FIFA-gálán, hogy a 10 szebbnél szebb találat közül a szavazatok 38 százalékát begyűjtve a Liverpool támadója, Mohamed Szalah az Everton ellen lőtt góljával érdemelte ki a legszebb találatért járó Puskás-díjat.

A liverpooli szélső csapattársa, James Milner finoman jelezte is, érdekes döntés született: „Gratulálok, hogy az előző idényben szerzett hetedik legszebb góloddal elhódítottad a Puskás-díjat!”  

 

A BBC riportere, John Bennet sem rejtette véka alá véleményét: „Szalah briliáns, és ez egy remek gól volt, de nem értem, hogy előzhette meg Bale Bajnokok Ligája-döntőben bemutatott ollózós gólját vagy Pavard vb-n szerzett ballábas kapásgólját.”

Ezt a kérdést sokan feltették a hétfői gálát látva, ha azonban kiemeljük, hogy ebben a kategóriában kizárólag a szurkolók voksai számítottak, már picit kisebb a megdöbbenés, az előző szezonban a Premier League legjobb játékosának választott (emellett ő lett az angol élvonal gólkirálya is) Szalah ugyanis elképesztő népszerűségnek örvend hazájában, Egyiptomban, ahol második lett az elnökválasztáson!

Úgy tűnik tehát, hogy az egyiptomi drukkerek kitettek magukért, de futballszurkolók zömének azért tátva maradt a szája a döntés láttán, a közösségi médiát elárasztó bejegyzéseik konklúziója, hogy a „leggyengébb” gól nyerte a Puskás-díjat.

Túlzóak lennének a szurkolói vélemények? Lehet! De abban azért igazuk van, érdekes, hogy Szalah egy olyan góllal nyerte el a Puskás-díjat, mellyel decemberben nem érdemelte ki a Premier League „hónap gólja” elismerést.

További tartalmak