A Dortmund aprópénzért veheti meg szárnyaló Barca-csatárt

A Borussia Dortmund a nyáron kölcsönben szerződtette Paco Alcácert a Barcelonától, a spanyol csatár pedig azonnal berobbant a német csapatban és jó eséllyel élete szezonjáét futhatja.

(fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)A 25 éves Alcácer a Dortmundban 4 mérkőzésen már 7 gólt szerzett, 24 percenként egyet és az első mesterhármasán is túl van. Már most kedvenc a BVB-drukkerek körében, miközben Luis Enrique a spanyol válogatotthoz is visszahívta, csütörtökön Wales ellen duplázott, 4–1-re nyertek.

Nem meglepő, hogy a Dortmund már most cselekvésre szánta el magát: a Bild információi szerint aktiválják Alcácer kölcsönszerződésében rögzített 23 millió eurós megvételi záradékot és ötéves szerződést kínálnak a csatárnak. (A vételár teljesítménytől függően további 5 millió euróval emelkedhet.)

A Barca így anyagilag és szakmailag is rosszul járhat Alcácer elengedésével, hiszen teljesítményét nézve 23 millió euró aprópénz érte (ráadásul 2016-ban 30 millió eurót fizettek érte a Valenciának), valamint Luis Suárez mögé sem jönne rosszul egy gólerős csatár, a 31 éves uruguayi négy forduló óta gólképtelen a spanyol bajnokságban.

Alcácer néhány napja azt mondta, azért döntött a váltás mellett, mert mindenki szeretne fontos lenni valahol. Úgy tűnik, ő jó úton halad efelé.