Musorujsag
Élő Eredmények

Kifütyülték a Bayern-drukkerek Niko Kovacot

Bild
Nem várt fogadtatásban részesült Niko Kovac a Bayern München férfi kosárlabdacsapatának csütörtöki Euroliga-meccsén.

A futballcsapat horvát vezetőedzője az isztambuli Anadolu Efes elleni hazai mérkőzésre látogatott ki Hasan Salihamidzic sportigazgató és a középpályás Javi Martinez társaságában, és amikor a szpíker a díszvendégeket köszöntve a 46 éves tréner nevéhez ért, hangos füttyszó és fújolás hallatszott a közönség soraiból. A Bild megjegyzi, hogy a jelenség újnak mondható, hiszen a Mönchengladbach ellen 3–0-ra elvesztett bajnoki után ugyan fütyült a közönség, de a tiltakozás nem kifejezetten Kovac, hanem inkább a teljes csapat teljesítménye ellen irányult.

Niko Kovac és Hasan Salihamidzic a Bayern München-Anadolu Efes kosármeccsen (Fotó: EPA/Lukas Barth-Tuttas) Niko Kovac és Hasan Salihamidzic a Bayern München-Anadolu Efes kosármeccsen (Fotó: EPA/Lukas Barth-Tuttas)

A Gladbach elleni hazai vereséggel a Bayern München sorozatban negyedik mérkőzésén maradt nyeretlen. A bajor sztárcsapat szeptember 25-én 1–1-et játszott hazai pályán az Augsburggal, majd 2–0-ra kikapott a berlini Olimpiai Stadionban a Dárdai Pál irányította Herthától. Ezután a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában csak 1–1-re végzett a vendég Ajaxszal, majd múlt szombaton 3–0-ra kikapott az Allianz Arénában a Borussia Mönchengladbachtól. A Bayern legközelebb október 20-án lép pályára a német élvonalban, amelynek nyolcadik fordulójában a VfL Wolfsburg vendége lesz.

Uli Hoeness, a Bayern München klubelnöke megvédte Kovacot. „Az utolsó vérig megvédem a vezetőedzőnket” – nyilatkozta a Kickernek, majd hozzátette, a Bayern vezetősége részéről „teljes a nyugalom”, és „egy másodpercre sem jutott eszükbe”, hogy a nyáron érkezett Kovacot hibáztassák az eredménytelenségért.

A kosármeccset egyébként a törökök nyerték 90–71-re.

További tartalmak