Musorujsag
Élő Eredmények

Mbappe újabb jelentős elismerése

m4sport.hu
Még nincs 20 esztendős, de már világbajnok, és rákerült a világ egyik vezető lapjának címlapjára.

mbappe

Kylian Mbappét sokan már most a világ legjobb labdarúgójának tartják, noha még csak decemberben lesz 20 esztendős. Meghatározó játékosa a PSG-nek és kulcsszerepet játszott benne, hogy a nyáron a francia válogatott megszerezze története második világbajnoki címét.

Elismertségét mutatja, hogy rákerült a nagy múltú Time magazin címlapjára és egy terjedelmes interjút is közöltek vele. „Az életem teljesen felfordult. Boldog vagyok, és azt az életet élem, amelyet mindig álmodtam magamnak” – mondta a fiatal kora ellenére már két francia bajnoki címet begyűjtő játékos, aki elismerte, nem a „normális emberek” serdülőkorát élte, hiszen számára nem volt a korához köthető, barátokkal történő lógás.

Ugyanakkor fiatal kora ellenére eddig nem bolondította meg a sztárság, alázatos maradt, amit jól mutat, hogy a vb-győzelemért járó jutalmát egy jótékonysági szervezetnek adta, amely sportolni tanít beteg és fogyatékkal élő gyermeket.

Mbappe a negyedik labdarúgó, aki a Time magazin borítóján látható. Eddig csak Lionel Messi, Mario Balotelli, és Neymar volt a címlapon. „Anyám mindig azt mondta nekem, hogy nagyszerű labdarúgó-játékos leszek, de nagyszerű embernek is kell lennem” – mondta a játékos, aki számára a legfontosabbak a tisztelet és az alázat.

További tartalmak