Musorujsag
Élő Eredmények

Vádat emeltek a randalírozó orosz futballisták ellen

MTI
Vádat emeltek Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev orosz válogatott labdarúgó ellen, akik még múlt héten egy étteremben – előbbi öccsével együtt – két embert megtámadtak és megsebesítettek.

A futballisták börtönbüntetésre számíthatnak tettükért. A három férfi ellen huliganizmus a vád, melyért hét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

epa07103833 Russian soccer player Pavel Mamayev is shown on a monitor screen during an appeal hearing at the Moscow City Court in Moscow, Russia, 19 October 2018. On 11 October 2018 the Moscow's Tverskoy district court ordered the arrest of Zenit St. Petersburg forward Alexander Kokorin and Krasnodar midfielder Pavel Mamayev over hooliganism charges. The players were detained on 08 October 2018 after they, while being drunk, had attacked two Russian high-ranking officials and a driver of a TV host.  EPA/MAXIM SHIPENKOV Pavel Mamajev már rács mögött az előzetesben  (fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

A játékosok tettéről videofelvétel készült (melyeket alábbi cikkünkből érhetnek el), amely az interneten is látható. Az eset kirobbanása után Pavel Kolobkov orosz sportminiszter kijelentette: a felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Kokorin és Mamajev tevékeny résztvevője volt az incidensnek, ráadásul a helyszínen lévő tanúk is megerősítették ezt. A tárcavezető hozzátette, hogy a törvényeket minden állampolgárnak kötelessége betartani, s a két játékosnak számítania kell arra, hogy ha nem tudják bizonyítani ártatlanságukat, soha többé nem szerepelhetnek a válogatottban.

Az orosz sajtó a tanúvallomásokra hivatkozva korábban azt közölte, hogy az incidensben az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium egyik tisztségviselője olyan sérüléseket szenvedett, amelyek miatt kórházba kellett szállítani. A férfit a felvételek tanúsága szerint az egyik labdarúgó egy székkel dobta fejbe, később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető helyszínen tartózkodó sofőrjét is megverte.

Az idei oroszországi világbajnokságon Kokorin és Mamajev sem volt tagja a házigazdák csapatának.

A két futballista a 2016-os Európa-bajnokság alatt is botrányba keveredett: az orosz együttes korai búcsúja után azzal kerültek ugyanis a címlapokra, hogy egy monacói buliban 250 ezer euró (81 millió forint) értékben rendeltek pezsgőt.

Kokorin a bíróságon azt állította, hogy megbánta tettét, s az egyik áldozattól már elnézést kért, a bíró azonban így is elutasította ügyvédje azon kérelmét, hogy szabadlábra helyezzék.

További tartalmak