Musorujsag
Élő Eredmények

Vaktölténnyel tüzelnek a La Liga sztárcsatárai

m4sport.hu/marca.com
A spanyol labdarúgó-bajnokság idei szezonjában jó pár sztárcsatár komoly gólínségben szenved, pedig az előző idényben a legtöbben megbízhatóan és komoly hatékonysággal termelték a gólokat.
Luis Suárez, Diego Costa, Gerard Moreno, Karim Benzema, Gareth Bale, Rodrigo (balról jobbra, fentről lefelé) (Fotó: EPA) Luis Suárez, Diego Costa, Gerard Moreno, Karim Benzema, Gareth Bale, Rodrigo (balról jobbra, fentről lefelé) (Fotó: EPA)

Az Atlético Madridhoz visszatérő Diego Costára nem jellemző, hogy ne találja fel magát a kapu előtt, azonban hét mérkőzés és 581 perc telt el úgy, hogy nem sikerült a hálóba gurítania.

Cristiano Ronaldo Juventushoz távozásával a Real Madrid két támadója, Gareth Bale és Karim Benzema előtt is kinyíltak az ajtók, hogy betöltsék a portugál után maradt űrt és vezér szerepet vállaljanak. Ráadásul ők ketten vannak kijelölve a királyiaknál a tizenegyesek értékesítésére, ennek ellenére a francia 396, a walesi pedig 357 perce nem örülhetett saját találatnak.

Mindketten jól kezdték a szezont, Bale az első három, Benzema a 2. és 3. fordulóban is betalált, azóta viszont csak vaktölténnyel tüzelnek.

A Barcelona uruguayi csatára, Luis Suárez sem a legjobb időszakát éli a katalánoknál, nyolc bajnokin csupán három gólt jegyzett és már 328 perce a sötétben tapogatózik. Miközben a cserpadról elküldött Paco Alcácer ontja a gólokat Dortmundban.

Rodrigo 16 találatával a Valencia gólfelelőse volt az előző szezonban, most viszont az első, Atléti elleni összecsapáson lőtt gólja óta 423 percet töltött a pályán eredménytelenül. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Valencia történelmi gólínségben szenved, ugyanis olyan még soha nem történt a csapattal, hogy nyolc forduló alatt összesen hat találatot szerezzen, pedig Rodrigo mellett még ott van Gameiro és Michy Batshuayi is, akikkel szintén nem szívesen néznek farkasszemet a kapusok.

A felsorolás legalján a legnagyobb bajban lévő Gerard Moreno áll, aki tavaly az Espanyol színeiben 14 gólt ünnepelhetett, a Villarrealnál azonban nem találja a helyét. A sárga tengeralattjáróval 702 perce „úszkál” gól nélkül a La Ligában.

Csatárok és a gól nélküli perceik a spanyol bajnokságban:

Gerard Moreno: 702
Diego Costa: 581
Rodrigo: 423
Benzema: 369
Bale: 357
Luis Suárez: 328

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Mourinho késsel a torkán várja a gyilkos heteket
A klub és José Mourinho hírnevéhez sem méltó módon teljesít a szezonban a Manchester United. A portugál edzőnek ki kell találnia valamit, különben a következő hetek erőltetett menete végképp beteheti a kulcsot – nemcsak a csapat szezonjának így november tájt, hanem a közös folytatásnak is.
Külföldi futball
Vádat emeltek a randalírozó orosz futballisták ellen
Vádat emeltek Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev orosz válogatott labdarúgó ellen, akik még múlt héten egy étteremben – előbbi öccsével együtt – két embert megtámadtak és megsebesítettek.
Külföldi futball