Musorujsag
Élő Eredmények

A Bayern München legendája szerint Hoeness szégyent hoz a klubra

m4sport.hu
A Bayern München négy nyeretlen mérkőzés után a hétvégén Wolfsburgban 3–1-re győzni tudott, de a beszédtémát továbbra is a klub rendhagyó sajtótájékoztatója szolgáltatja.
Karl-Heinz Rummeniggeés Uli Hoeness (fotó: EPA/LUKAS BARTH)

Péntekre Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető igazgató, Uli Hoeness elnök és Hasan Salihamidzic sportigazgató hívott össze sajtótájékoztatót, azonban nem a csapat formája volt a fő téma: egy furcsa kirohanásban nemtetszésüket fejezték ki a média felé, szerintük nem tisztelik méltóképpen a Bayern München játékosait.

Az elhangzottak megosztották a közvéleményt, egyesek szerint jól tették, hogy kiálltak a gyengébb formát mutató játékosok és Niko Kovac vezetőedző mellett, de a legkevésbé sem így gondolja Paul Breitner, a Bayern München legendája.

„Rummenigge és Hoeness ezzel a sajtótájékoztatóval tönkretette az elmúlt évek kemény munkáját, amely arról szólt, hogy megszabadítsák a Bayern Münchent az arrogáns címkétől. Az elmúlt 48 évben sosem képzeltem volna, hogy ilyen gyengeséget mutathat a Bayern München vezetősége” – osztotta meg véleményét a BR Sporttal.

Paul Breitner (j) és Emilio Butragueno - Fotó: EPA/Laurent Gillieron Paul Breitner (j) és Emilio Butragueno (fotó: EPA/Laurent Gillieron)

Breitnernek kimondottan nem tetszett, hogy Hoeness az újságíróktól azt követelte, tiszteljék jobban a játékosait, illetve nyíltan kritizálta a klub nyáron eladott hátvédjét, Juan Bernatot és ezzel együtt megvédte a klub döntését.

„Tényleg nem értem, mi történt. Rummenigge erős alapelvekről és méltóságról beszélt, majd jött Hoeness, aki két lábbal taposott rá ezekre az értékekre azzal, hogy keresztre feszített egy korábbi játékost. Uli számára a Bayern mindig a családról szólt, nos, most a gyerekek azt mondják az apának: »Szégyellünk téged!«” – tette hozzá a vb-ezüstérmes, Eb-győztes korábbi kiválóság.

A Bundesliga tabelláján jelenleg az éllovas Dortmund mögött négy ponttal lemaradva negyedik Bayern München a Wolfsburg idegenbeli legyőzésével némi levegővételhez jutott, a héten a Bajnokok Ligájában az AEK Athén vár a csapatra.

További tartalmak