Musorujsag
Élő Eredmények

Bojkottot hirdetett a Hertha keménymagja

m4sport.hu
Néma lesz az általában leghangosabb szektor a berlini Olimpiai Stadionban a Hertha BSC–RB Leipzig mérkőzésen.

Az Ostkurve nevű szurkolói csoport bejelentette, hogy a berlini klub által bevezetett szigorítások miatt nem lesz szervezett szurkolás a szombaton 18:30-kor kezdődő mérkőzésen, amelyen Dárdai Pál vezetőedző csapata a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató lipcseieket fogadja.

Az ügy előzménye, hogy múlt szombaton súlyos rendbontás volt a Borussia Dortmund-Hertha bajnokin, a vendégszurkolók többszöri támadásában a rendőrség adatai szerint 45 ember sérült meg. A berlini ultrák először provokálták a rendőröket, majd törött zászlórudakkal és egyéb veszélyes tárgyakkal támadtak rájuk, illetve rúgni és ütni kezdték őket. A drukkerek ezután pirotechnikai eszközöket használtak és dobáltak a lelátón, többeket füstmérgezés gyanúja miatt kellett ellátásban részesíteni. A szünetben teljesen szétvertek két mellékhelyiséget, és a letört mosdókagylókkal, illetve vécécsészékkel és ajtókkal ismét a rendőrökre támadtak, később egy biztonsági kaput is letörtek.

A fővárosi klub ezért csütörtökön úgy döntött, szigorítja a biztonsági intézkedéseket: a nézők nem vihetnek transzparenseket, zászlókat és zászlórudakat a stadionba, a tilalom pedig a hazai és a vendégszurkolókra is vonatkozik az Olimpiai Stadionban és határozatlan ideig érvényes. A Hertha keménymagja ezen intézkedések elleni tiltakozásul hirdette meg a szurkolási bojkottot.

További tartalmak