Musorujsag
Élő Eredmények

Xavi: Neymarnak több esélye van elérni Messi szintjét, mint Mbappénak

Xavi: Neymarnak több esélye van elérni Messi szintjét, mint Mbappénak

m4sport.hu/goal.com
A Barcelona legendája, Xavi szerint a Paris Saint-Germain tinicsatárának, Kylian Mbappénak még sokat kell érni, hogy elitjátékossá váljon, Neymarnak sokkal több esélye van rá, hogy Lionel Messi szintjére emelkedjen.

Bár a Paris Saint-Germain francia támadója, a világbajnok Kylian Mbappé kiválóan játszik és nyolc bajnokin szerzett tizenegy góljával az öt topbajnokság leggólerősebb játékosa, az aktív játéktól várhatóan a szezon végén elköszönő Xavi szerint Neymarnak több esélye van rá, hogy idővel Messivel egy szinten emlegessék.

„Mbappé fizikálisan lenyűgöző, és az is, ahol ilyen fiatalon tart. Azonban megvan a veszélye, hogy megtorpan a fejlődésben. Koránál fogva még nincs benne érettség, de egyike lehet a legjobbaknak. Elképesztően erős és gyors, de ez nem mindig elég az európai elitfociban. Rengeteget kell még tanulnia” – vélekedett a francia tiniről a Barca legendája, majd rátért korábbi csapattársára, Neymarra.

„Ő az a játékos, akit volt szerencsém látni élőben is játszani, ezért állíthatom, ha kellő érettségre tesz szert, beérheti Messit.”

További tartalmak