Musorujsag
Élő Eredmények

A Serie A-ban soha nem látott bravúrt hajtott végre a Napoli támadója

A Serie A-ban soha nem látott bravúrt hajtott végre a Napoli támadója

m4sport.hu
A Napoli támadója, Dries Mertens különleges mesterhármast szerzett az olasz bajnokság 11. fordulójában.

Nem akármilyen teljesítménnyel rukkolt elő szombaton a Napoli pöttöm támadója, Dries Mertnes. A belga játékos három góllal vette ki a részét az Empoli elleni fölényes, 5–1-es győzelemből.

Csakhogy ez nem egy hétköznapi tripla volt! Mindannyiszor akcióból és a tizenhatoson kívülről talált a kapuba, ilyenre pedig még nem volt példa az olasz élvonal történetében, pedig az elmúlt évtizedekben igazán kiváló játékosok kergették a labdát a Serie A-ban.

A Lazio szerb védője, Sinisa Mihajlovic 1998-ban végrehajtott valami nagyon hasonló bravúrt: szabadrúgásból ért el mesterhármast.  

Mertens hét bajnoki góljával Ronaldóval és Lorenzo Insignével holtversenyben harmadik az olasz góllövőlistán, mindemellett pedig három asszisztot is jegyez.

A Napoli legközelebb kedden (november 6.) játszik, mikor is hazai pályán fogadja a francia bajnok és listavezető Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligájában a két csapat első összecsapása 2–2-es döntetlent hozott. A csoportkör negyedik fordulójának összefoglalóit az M4 Sporton láthatják.

 

 

További tartalmak