Pochettino ismét kihúzta magát a Real Madrid edzőjelöltjei közül

Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője ismét cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a Real Madridhoz távozik.

(fotó: EPA/NEIL HALL)„Minden szurkolóknak tudnia kell, csak és kizárólag a Tottenhamre fókuszálok. A pletykák mindig jönnek és mennek, ez ellen nemcsak itt, hanem más kluboknál sem tudunk semmit tenni” – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján az argentin szakember.

A londoniak 46 éves szakvezetője így reagált a felröppent pletykákra, melyek alapján a Real Madrid – melyet a múlt héten menesztett Julen Lopetegui helyett ideiglenesen Santiago Solari irányít – őt szeretné megnyerni vezetőedzőjének. A spekulációkat felerősítette Pochettino kijelentése is, mely szerint az elmúlt négy és fél évben, amióta a klubnál van, most van a legrosszabb érzése.

A Tottenham ezzel együtt története legjobb szezonrajtján van túl, 11 forduló alatt 24 pontot szerezve a negyedik helyen áll az angol bajnokságban, míg a Bajnokok Ligájában négy forduló után négy ponttal harmadik a csoportjában.

A Real Madridnak és Solarinak eddig bejött a váltás (fotó: EPA/FILIP SINGER)Santiago Solari egyébként meggyőzően kezdett a Real Madridnál, három mérkőzésen három győzelem, tíz szerzett és nulla kapott gól a mérlege, igaz, nem kimondottan erős ellenfelekkel szemben. A fogadóirodáknál egyértelműen a 42 éves argentin a favorit, hivatalos kinevezése jelenleg másfélszeres pénzt fizet. A bukiknál a második legesélyesebb Roberto Martínez, a belga kapitány elmozdítása hatszoros pénzzel kecsegtet, őt Pochettino, Jardim és Wenger követi.

Tehát a fogadóirodák vagy nincsenek teljesen képben vagy szinte biztosra vehetjük, hogy Solari maradása mellett dönt a Real Madrid.