Musorujsag
Élő Eredmények

Brazil csatárt honosított az orosz labdarúgó-válogatott

MTI
A 32 éves brazil csatár, Ariclenes da Silva Ferreira csütörtökön bemutatkozhat az orosz labdarúgó-válogatottban.
Ari (Fotó: Grigorij Sisojev/Sputnik) (Fotó: Grigorij Sisojev/Sputnik)

Az orosz szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint a nemzeti csapat keretének több játékosa sérült, ezért Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány behívta az FK Krasznodar tapasztalt csatárát.

Ferreira – a sportágban használt becenevén Ari – 2007-ben igazolt Európába, szerepelt a svéd, majd a holland élvonalban, 2010 óta pedig Oroszországban futballozik, megfordult a Szpartak Moszkva és a Lokomotiv Moszkva együttesében is.

A brazil U20-as válogatottban 13 mérkőzésen hat gólt szerzett, de a felnőttek között nem lépett pályára, ezért kaphat lehetőséget orosz színekben. Guilherme Alvim Marinato és Mário Fernandes után ő lesz az orosz válogatott harmadik brazil születésű játékosa.

A nyári világbajnokságon az oroszok házigazdaként a negyeddöntőig jutottak. Csütörtökön a németekkel játszanak barátságos mérkőzést Lipcsében, majd jövő kedden Solnában a svédek vendégei lesznek a Nemzetek Ligájában.

Sérülés miatt Ilzat Ahmetov, Mário Fernandes, Gyenyisz Cserisev, Alekszander Golovin és Artyom Dzjuba játékára valószínűleg nem számíthat a következő két meccsen Csercseszov, továbbá Szergej Petrov és Roman Zobnyin szereplése is kérdéses.

További tartalmak