Musorujsag
Élő Eredmények

Messi megelőzte Gerd Müllert, kérdés, Pelét utoléri-e

Messi megelőzte Gerd Müllert, kérdés, Pelét utoléri-e

m4sport.hu
A Barcelona zsenijét, Lionel Messit az egy klubban szerzett gólok tekintetében már csak Pelé előzi meg.

A spanyol bajnokság legutóbbi, 12. fordulójában újra pályára lépett a kartörése miatt négy meccset (két bajnoki és két Bajnokok Ligája) is kihagyó ötszörös aranylabdás, aki két gólt is szerzett a Real Betis ellen 4–3-ra elvesztett találkozón.

Messi így minden sorozatot figyelembe véve már 566 gólnál jár a Barcelonában, amivel nemcsak toronymagas klubrekorder, de az egy csapatban szerzett találatok tekintetében utolérte a németek ikonikus csatárát, Gerd Müllert és így feljött a második helyre – a „Nemzet Bombázója” 565-ször volt eredményes a Bayern Münchenben.

Az argentin zsenit ebben az összevetésben már csak a brazilok legnagyobb legendája, Pelé előzi meg. A labdarúgás történetének egyetlen háromszoros világbajnoka szinte teljes pályafutását a Santosban töltötte (1957 januárjától 18 éven át játszott a klubban), ahol 643, más források szerint 646 gólt szerzett.

Mivel Messi 31 éves (közel a 32-höz), s formáját tekintve van még benne pár év, jó esélye van beérni vagy akár túlszárnyalni Pelét, ehhez viszont az is kell, hogy továbbra is 30, vagy legalább 20 gólt szerezzen szezononként – így 36 éves korára befoghatja a brazilt.

Ami futball két gigászának gólátlagát illeti, az argentin csillag 2005-ben debütált a Barcelona első csapatában, amelyben 14 év alatt 650 találkozón játszott, így az ő gólátlaga meccsenként 0,87, míg Pelé 666 találkozón játszott a Santosban, ami 0,96-os átlagot jelent.

További tartalmak