Musorujsag
Élő Eredmények

Rooney búcsúja: Győzelem, család, sírás, szurkolás

m4sport.hu
Négy fia szeme láttára szerepelt utoljára a nemzeti mezben, és biztos benne, Anglia rövid időn belül jelentős tornát nyer.
Wayne Rooney négy fiával érkezett búcsúmeccsén a pályára. EPA/KIERAN GALVIN

Az angol labdarúgó-válogatott felkészülési találkozón 3-0-ra nyert az Egyesült Államok ellen. A Wembleyben rendezett találkozón, 68 ezer néző előtt búcsúzott el a válogatottól Wayne Rooney, aki 120. alkalommal viselte a háromoroszlános mezt. Nála többször csak a korábbi kapus, Peter Shilton szerepelt a legjobbak között, ő 125-szörös válogatottként vonult vissza.

Az Everton és a MU korábbi klasszisát a találkozó előtt Harry Kane és a FA elnöke, Greg Clarke köszöntötte. Rooney a 10-es mezben lépett pályára, ehhez csapattársai ragaszkodtak. Négy fia is ott volt mellette, rajtuk „Apa 120” feliratú mez volt, ezzel is utalva arra, hogy nála többször egyetlen mezőnyjátékos sem szerepelt a legjobbak között.

Végül az 58. percben, csereként beállva kapott lehetőséget. Alig tíz perce volt a pályán, amikor egy szurkoló a gyepre szaladt és ott ölelgette meg kedvencét. Rooney gólt ugyan nem szerzett, de így is a szurkolók ovációja mellett hagyta el a pályát.

Rooney hangulatát a beszaladó szurkoló sem tudta elrontani. EPA/KIERAN GALVIN

A meccs után az öltözőben könnyeivel küszködve mondott köszönetet a csapattársaknak és a válogatott személyzetének. Jelenleg ő a válogatott gólrekordere 53 találattal, de úgy véli, ezt a jelenlegi csapatkapitány Harry Kane hamarosan megdöntheti.

Örökké emlékezni fogok erre az estére, bármikor is gondolunk vissza rá a családommal. Sajnálom, hogy nem sikerült gólt szereznem, de így is elégedett vagyok. Úgy gondolom, Anglia jó úton halad, a játékosok elszántsága kiváló” – mondta a meccs után Rooney.

Kiemelte, a válogatott tele van kiváló fiatalokkal, akik fényes jövő előtt állnak. „Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő években Anglia komoly trófeát nyer. Az biztos, én leszek a legnagyobb szurkolójuk. Büszke vagyok, hogy ennyi alkalommal játszhattam Angliáért. Most már hátradőlhetek és nézhetem őket” – mondta a visszavonuló klasszis.

Rooney szereplése az angol válogatottban Rooney szereplése az angol válogatottban

További tartalmak