Musorujsag
Élő Eredmények

Lovaggá ütötték a Liverpool legendáját

m4sport.hu
Kenny Dalglish nagyszerű labdarúgó és kiváló edző volt, mégis elsősorban a pályán kívüli tevékenységeiért tüntette ki Károly herceg.
Kenny Dalglisht lovaggá ütik (fotó:dailymail.co.uk) Kenny Dalglisht lovaggá ütik (fotó:dailymail.co.uk)

Lovaggá ütötték a Liverpool történetének egyik legnagyobb alakját, a szurkolók körében csak nemes egyszerűséggel „King Kenny”-nek nevezett Kenny Dalglisht. A 67 éves legendát  a Buckingham Palotában ütötte lovaggá Károly herceg.

Dalglish 1951. március 4-én született Glasgowban, 1969-ben már a Celtic igazolt játékosa volt. Kilenc évet futballozott Liverpoolban, ez idő alatt hat angol bajnoki címet, három BEK-et és egy FA-Kupát nyert.

Kétszer (1985-91 és 2011-12) irányította a Pool-t, többek között három bajnoki cím és két FA-Kupa elsőség a mérlege. Ő volt a csapat edzője az angol labdarúgás egyik legnagyobb tragédiájánál, a Hillsborough-i katasztrófa idején, 1989. április 15-én.

A tragédia után számos temetésre elment és sokaknak megpróbált segíteni feldolgozni a történteket. Károly herceg a Liverpool városáért tett szolgálataiért, valamint a pályán és pályán kívüli tevékenységeiért tüntette ki.

 

További tartalmak