Musorujsag
Élő Eredmények

Letargia a görögöknél; a tabella nem az erőviszonyokat tükrözi

Letargia a görögöknél; a tabella nem az erőviszonyokat tükrözi

m4sport.hu/A Bola
Andreas Samaris hosszabb idő után újra játszhatott a görög válogatottban az észtek ellen 1-0-ra elveszített Nemzetek Ligája mérkőzésen. A 29 éves középpályás nem ilyen visszatérésre számított.

Miközben a magyar válogatott meggyőző teljesítménnyel, simán verte a végül csoportgyőztes finneket 2-0-ra, addig Görögország a sereghajtó észt nemzeti csapatot fogadta abban a reményben, hogy nem lehet gond a három pont begyűjtése, ezáltal a második hely megtartása a kvartettben.

Ehhez képest – hiába a 28 lövési kísérlet – Lambropoulos öngóljával kikaptak a hellének. Andreas Samaris az észtek elleni NL-összecsapás előtt márciusban lépett utoljára pályára görög nemzeti mezben, akkor is 1-0-s vereséget szenvedett el a csapat, de mennyivel máshogy szól, hogy akkor az ellenfél a FIFA-ranglistán a Top 10-ben található Svájc volt.

A vasárnapi vereségnek köszönhetően a görögöket végül beelőzte a magyar válogatott, és a csoport második helyén végzett. Samaris úgy érzi, hogy a harmadik hely nem tükrözi megfelelően hazája válogatottjának erejét.

„Szerettem volna győzelemmel visszatérni a válogatottba. Jobbak voltunk Észtországnál, csak nem volt szerencsénk. Úgy gondolom, hogy jól teljesítettünk a csoportban, a helyezésünk a Nemzetek Ligájában nem mutatja meg, milyen szinten játszottunk” – állította az eddig 33-szoros válogatott középpályás.

Borítókép: Az észtek megkeserítették Andreas Samaris visszatérését a görög válogatottba. (Fotó: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU)

További tartalmak