Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét elmarad a Libertadores Kupa-döntő

m4sport.hu
Vasárnap sem játsszák le az eredetileg szombatra kiírt River Plate – Boca Juniors Libertadores Kupa-döntőt.

Alejandro Dominguez, a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) elnöke arról számolt be, hogy a találkozó új időpontjáról a két klub és a szervezet közösen dönt majd, a mostani összecsapást viszont nem tudták volna azonos feltételek mellett megrendezni.

Egyelőre várni kell a River Plate és Boca Juniors visszavágójára (fotó: EPA/JUAN IGNACIO ROCORONI)

Mint ismert, a szombatra kiírt találkozót nem rendezték meg, mert a vendég Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték annak a busznak az ablakait, amellyel a mérkőzés helyszínére érkeztek. Az incidens miatt közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, aminek belégzését követően több futballista is rosszul lett.

Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Perez karja és a szeme is megsérült, egy másik pórul járt társával a kórházban töltötte az éjszakát. Klubja már a nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, csak abban az esetben áll ki vasárnap a visszavágóra, ha minden játékosa bevethető állapotba kerül.

A Boca csapatkapitánya, Pablo Perez szemsérülése miatt biztosan nem játszhatott volna (fotó: EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI)

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozat argentin szuperdöntőjének első mérkőzését két hete 2-2-re végződött a Boca otthonában, Egyébként akkor is egy napot csúszott a találkozó, de nem rendbontás, hanem nagy esőzés miatt.

További tartalmak