Musorujsag
Élő Eredmények

Iniesta: Mourinho miatt gyűlölködtek a Barca és a Real játékosai

m4sport.hu
A spanyol klasszis szerint a portugál három éven át hergelte a feleket egymás ellen, de hiába az egyre nagyobb ellentét, így is Eb-t tudtak nyerni.
Jose Mourinho - fotó: EPA/Szerhij Dolzsenko Jose Mourinho – fotó: EPA/Szerhij Dolzsenko

Érdekes és minden bizonnyal nagy visszhangot kiváltó interjút adott Andrés Iniesta a La Sexta TV Salvados show-jában. A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, nem mellékesen világ- és Európa-bajnok labdarúgó őszintén beszélt évekig húzódó depressziójáról, és arról, miként tudta legyőzni.

Kitért arra is, milyen szerepe volt José Mourinhonak a Barca-Real ellentétben. „Elviselhetetlen volt a légkör, ami akkor volt, amikor ő irányította a madridiakat. A rivalizálás, az ellentét abban az időben gyűlöletté fajult” – mondta a jelenleg Japánban játszó klasszis.

Véleménye szerint a Mourinho által okozott Barcelona-Real Madrid feszültség károsította a spanyol válogatottat is. A portugál 2010 és 13 között dolgozott Madridban és a spanyolok ugyan 2012-ben  Európa-bajnokságot nyertek, de Iniesta úgy véli, hogy a portugál jelentősen károsította a csapatszellemet.

Ez a helyzet mindkét csapat játékosai számára kellemetlen volt és ezért egyedül Mourinho volt a felelős. „Nem láttad a rivalizálást, csak a gyűlöletet. Ez a légkör elviselhetetlen volt” – mondta Iniesta.

További tartalmak