Musorujsag
Élő Eredmények

Banánt dobtak az Arsenal támadója felé

m4sport.hu
Az Arsenal lefocizta a Tottenhamet, de ezt a vendégek egyik szurkolója nehezen viselte, már a meccs elején botrányt okozott.
Banánt dobtak az Arsenal támadója felé (fotó: dailymail.co.uk) Banánt dobtak az Arsenal támadója felé (fotó: dailymail.co.uk)

Az idei szezon egyik legjobb, legfordulatosabb meccsét hozta a vasárnapi Arsenal-Tottenham összecsapás az angol labdarúgó-bajnokságban. A hazaiak 1-0-ra vezettek, majd a szünetre már a vendégek mehettek előnnyel, a második félidőben viszont a hazaiak három gólt is szereztek, így 4-2-re megnyerték a londoni rangadót.

A hazaiak részéről Pierre-Emerick Aubameyang két góllal vette ki a részét a győzelemből. Öröme azonban mégsem lehetett teljes, hiszen első gólja után – melyet a 10. percben büntetőből szerzett – éppen „megszokott” szaltóját csinálta gólöröme közben, egy Tottenham szurkoló banánhéjat dobott felé.

A gaboni játékos nem reagálta le az esetet, de roppant csúnyán nézett a szurkoló irányába. Ez a rasszizmusnak egy roppant elítélendő formája, mely sajnos még napjainkban is előfordul a futballpályákon. A rendőrség a stadionban működő kamerarendszer alapján letartóztatta az elkövetőt.

A mérkőzés után a Tottenham közleményben határolódott el az esettől. Mint írták, az ilyen viselkedés teljesen elfogadhatatlan és a dobálózót örökre kitiltják a csapat meccseiről.

Ian Wright, az Arsenal legendája a BBC-nek úgy fogalmazott, hét évet töltött a klubban, sok meccset játszott a Tottenham ellen, sokszor szidták, de faji identitású bántalmazásban soha nem volt része. Véleménye szerint az eset nem csak a Spurst, hanem az egész Premier League-t rossz színben tünteti fel.

További tartalmak