Musorujsag
Élő Eredmények

Modric: Ez most a labdarúgás győzelme

Modric: Ez most a labdarúgás győzelme

m4sport.hu
Hétfő este a France Football magazin Luka Modricot választotta az év legjobb játékosának, így első alkalommal került horvát labdarúgóhoz az Aranylabda. A Real Madrid klasszisa a labdarúgás győzelmének nevezte az általa elhódított díjat.

„Ez egy fantasztikus érzés. Boldog és büszke vagyok, amiért megnyertem ezt a díjat. Szavakkal nehéz lenne leírni, hogy mit érzek, egészen különleges dolog ez számomra. 2018 egy igazán emlékezetes év marad nekem: sorozatban harmadszor megnyertük a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal, Horvátországgal pedig világbajnoki döntőt játszhattam csapatkapitányként. Nagyon jó érzés, hogy ezeken felül egyéni díjakat is nyertem és, hogy hozzám került az Aranylabda. Nehéz lenne egyet kiválasztani ezek a pillanatok közül, hiszen mindegyik nagyon fontos számomra” – mondta a 33 esztendős Modric, aki szót ejtett Messiről és Ronaldóról is. – „Külön szinten voltak az elmúlt tíz évben. Korábban volt jó pár klasszis, akik miattuk nem nyerhettek Aranylabdát. Ilyen volt például Xavi, Iniesta és Sneijder, nekik ez nem sikerült és idén az emberek talán valaki mást akartak látni a díjjal. Szerintem ez most a labdarúgás győzelme, örülök, hogy én nyertem. Ez a díj másoknak is jár, akik sokat tettek azért, hogy megnyerjék, de nekik nem sikerült.”

Az első ízben odaítélt női Aranylabdát az Olympique Lyonnais norvég csatára, Ada Hegerberg kapta: a 23 éves támadó sorozatban a harmadik évben nyert Bajnokok Ligáját a csapatával, emellett 15 találattal a sorozat gólkirálya lett.

A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, az ugyancsak először odaítélt Kopa-trófeát – melyről az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak – a világbajnokság legjobb fiatal játékosának is megválasztott francia Kylian Mpabbé vehette át.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Luka Modricé az Aranylabda
Luka Modric, a Real Madrid horvát labdarúgója nyerte el 2018-ban a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.
Külföldi futball