Musorujsag
Élő Eredmények

Megúszta az eltiltást a pályára rohanó Klopp

BBC
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) nyolcezer fontra (3 millió forint) büntette Jürgen Kloppot a múlt vasárnapi féktelen ünneplés miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Liverpool egy 96. percben szerzett, hihetetlen körülmények között született góllal győzte le a városi rivális Evertont a Premier League 14. fordulójában. A nem mindennapi találat után Jürgen Klopp örömében a pályára rohant, meg sem állt a kezdőkörig, ahol ugrándozva ölelte keblére Alissont, a Pool kapusát.

Az FA az eset után vizsgálatot indított az eset után, a német trénert eltiltás is fenyegette. A szövetség ehhez képest nyolcezer fontos pénzbüntetést szabott ki Kloppra, akit figyelmeztetésben is részesített.

A Liverpool edzője elfogadta a büntetést, nem fellebbez ellene. „Ezért vannak a szabályok, nem kerülhettem el a büntetést. Ha vétesz a szabályok ellen, megbüntetnek. Ha nem lennének szabályok, minden edző állandóan a pályán ünnepelne” – idézi a BBC Kloppot, aki elnézést kért az eset után és megígérte, hogy többet nem fog előfordulni.

Már csak azért sem, mert ő sem sűrűn veszti el ennyire a kontrollt, ráadásul öregszik is. „Amikor utoljára ilyet csináltam, az 14 éve volt. Már nem vagyok olyan gyors” – tette hozzá Klopp, akinek a PSG elleni BL-meccset megelőző sajtótájékoztatóhoz hasonlóan ismét sikerült megragadnia a lényeget.

További tartalmak