Összeállt egy csapatfotóra 2012 legrosszabb igazolásával a Real Madrid

A Real Madrid csapata összeállt egy fotóra legújabb aranylabdásukkal, Luka Modriccsal, akinek nem indult zökkenőmentesen spanyolországi karrierje.

A horvát labdarúgó 2012 augusztusában érkezett a királyiakhoz, akik 33 millió fontot fizettek érte az angol Tottenhamnek. Mivel a felkészülés legnagyobb részéből kimaradt, José Mourinho vezetőedző általában csak csereként számított rá, középpályásként pedig olyan játékosokkal kellett felvennie a versenyt, mint Mesut Özil, Xabi Alonso, Sami Khedira vagy Kaká.

Az év végén a spanyol Marca arra kérte olvasóit, hogy az internetes oldalukon válasszák meg, melyik Spanyolországba szerződő labdarúgó okozta a legnagyobb csalódást, a szurkolók legnagyobb hányada pedig Luka Modricra voksolt. Mourinho távozása után, Carlo Ancelotti kezei alatt már alapemberré vált a horvát labdarúgó és mérkőzésről mérkőzésre igazolta klasszisát.

Spanyolországba szerződése után hat évvel, három BL-győzelemmel és egy világbajnoki ezüstéremmel később a Real Madrid összeállt egy csapatfotóra, amelyen az egész csapat Luka Modric Aranylabdája mögött mosolyog.