Ronaldo a nyáron csak egy lépésre volt az AC Milantól

Az AC Milan egykori sportigazgatója, Massimiliano Mirabelli elárulta, a lombard klub karnyújtásnyira volt attól, hogy megszerezze Cristiano Ronaldót.

„Nem vicc, tényleg nagyon jó esélyünk volt rá, hogy leigazoljuk Ronaldót. Biztosíthatom önöket, ha nem változik a tulajdonosi kör, akkor Ronaldo ma a Milan mezét viselné, és ezt tényekkel alá tudom támasztani” – emlékezett vissza Mirabelli.


Ha bárki azt gondolná, lehetetlen, amit az exigazgató állít, lévén a portugál az egója miatt soha nem választott volna olyan csapatot, amely nem a Bajnokok Ligájában indul (az előző szezonban a Milan hatodikként zárt a bajnokságban), az téved.


„Ronaldo nem bánta volna, hogy nem szerepelhet a BL-ben. Azt mondta nekünk, hogy mivel sosem nyert még Európa Ligát, azt a serleget is szeretné a magasba emelni. Leültem az ügynökével, és ezzel az én részem ebben a projektben sikerrel le is zárult. Mindenről megállapodtunk, beleértve a fizetést és az átigazolási összeget. Elképzelni sem tudtam, hogy bármi közbeszólhat, de a kínai cégcsoport kiválás keresztülhúzta a számításainkat.”


Ronaldo végül a Juventusba igazolt, ahol azóta minden sorozatot figyelembe véve 18 meccsen 11-szer volt eredményes és 7 gólpasszt adott, csapata pedig vezeti a Serie A-t és a BL-ben biztosította helyét a legjobb 16 között.


A Milan a nyáron „kénytelen volt beérni” Gonzalo Higuaínnal, aki a bajnokságban 5 gólnál és egy asszisztnál jár, az Európa Ligában pedig kétszer talált be, a Rossonerik pedig az utolsó fordulóban már egy döntetlennel is az egyenes kieséses szakaszba lépnek.