Legutóbb nagyot bukó szakember a legeredményesebb szabad edző

Ha az eredményeik alapján szerzett pontok átlagát számoljuk, a háromszoros BL-győztes Zidane csak a második a jelenleg szabadon lévő edzők közül.

Zinedine Zidane (Fotó: EPA/J.P.Gandul) Zinedine Zidane (Fotó: EPA/J.P.Gandul)Jelenleg számos sikeres labdarúgóedző van szabadon. Akad, aki pihen és nem akar a közeljövőben sehova leigazolni, és van köztük olyan is, aki szívesen dolgozna, de éppen nem kell sehova.

A transfermarkt.com oldal rangsorba állította őket eredményességük szerint. Bármilyen hihetetlen, a legeredményesebb Julen Lopetegui, akit éppen az eredmények elmaradása miatt menesztettek októberben a Real Madridtól. A királyiaknál 14 meccs alatt mindössze 1.4-es pontátlagot tudott felmutatni, de mivel korábban a Porto kispadján és a spanyol felnőtt és korosztályos válogatottaknál is eredményesen dolgozott, 2.30-as pontátlaggal áll.

A második helyen szintén egy korábbi Real Madrid tréner található, a királyiakkal sorozatban három BL-t nyerő Zinedine Zidane áll, aki pályafutása során csak a madridiakat (a B-csapatot és a felnőtteket) irányította és 2.14-es átlagot tud felmutatni.

A harmadik helyen álló Antonio Conte játékosként csapattársa volt a franciának, de edzői pályafutása alatt jóval több helyen megfordult, mint Zidane. Többek között a Juventust, a Cheseat és az olasz válogatottat is irányította. Július óta nincs csapata, pedig 1.98-as pontátlagot tud felmutatni ilyen együttesek mellett.

Az Arsenalt 21 évig, több mint 1200 meccsen irányító Arsene Wenger a negyedik. 1984 óta tartó edzői pályája során 1.89-es átlaggal.

Az első tízbe befért még Peter Bosz, a korábbi francia kapitány Laurent Blanc, Peter Stöger, az éppen szerdán a kieső helyen álló Southampton vezetőedzőjévé kinevezett osztrák Ralph Hasenhüttl, Sam Allardyce és a Monaco együttesét két éve BL-elődöntőig vezető Leonardo Jardim.