Üzent Modricnak a 2010-es Aranylabda egyik nagy vesztese

Wesley Sneijder Instagram-oldalán üzent és mondott köszöntet a 2018-as Aranylabdát elnyerő Luka Modricnak.

(MTI/EPA/Koen van Weel) Wesley Sneijder (fotó: MTI/EPA/Koen van Weel)A Real Madrid horvát válogatott középpályása 2007 (és Kaká) óta az első játékos, aki Lionel Messi és Cristiano Ronaldo uralmát megtörve megkapta a France Football elismerését. Győzelme óriási vitát generált a futball világában, hiszen a díjat hozzá hasonlóan Andrés Iniesta, Xavi, Wesley Sneijder, Franck Ribéry, Manuel Neuer is megérdemelte volna a korábbi években, ők mégsem tudták elérni, amit Modric: megelőzni az argentin és a portugál zsenit az újságíróknál.

(fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)Modric a díj átvétele után erre is kitért nyilatkozatában: „Cristiano Ronaldo és Lionel Messi külön szintet képviseltek az elmúlt tíz évben. Korábban volt jó pár klasszis, akik miattuk nem nyerhettek Aranylabdát. Ilyen volt például Xavi, Iniesta és Sneijder, nekik ez nem sikerült és idén az emberek talán valaki mást akartak látni a díjjal. Szerintem ez most a labdarúgás győzelme, örülök, hogy én nyertem. Ez a díj másoknak is jár, akik sokat tettek azért, hogy megnyerjék, de nekik nem sikerült.”

A 33 éves Modric szavai eljutottak az egyik érintetthez, Wesley Sneijderhez, aki 2010-ben triplázott az Interrel, a világbajnokságon pedig döntőig jutott Hollandiával, de ez a top3-hoz is kevés volt. A válogatottól ősszel visszavonuló, jelenleg a katari al-Garafában levezető Snejder örömmel fogadta Modric kijelentését.

„Te vagy az a futballista, aki ellen egyszerre volt nagyon nehéz és élvezet játszani. Klasszisodat és emberségedet bizonyítja, hogy olyan labdarúgóknak, köztük nekem ajánlottad a díjad, akik nem kaphatták meg. Győzelmed abszolút megérdemelt, gratulálok, Luka” írta a közösségi oldalon.