Musorujsag
Élő Eredmények

Van der Vaart cinkos mosollyal: Imádtam a magyar válogatott ellen játszani

Van der Vaart cinkos mosollyal: Imádtam a magyar válogatott ellen játszani

m4sport.hu
„Naná, hogy emlékszem a magyarok elleni 8–1-re, nagyon könnyű meccs volt, imádtam Magyarország ellen játszani” – emlékezett vissza fülig érő szájjal Rafael van der Vaart a 2013-as mészárlásra, majd elsimerte, valóban közel állt ahhoz, hogy 2016 nyarán a Ferencvárosba igazoljon, valamint picit a jövőjéről is beszélt az M4 Sport riporterének, Török Olivérnek, aki a franciaországi kézilabda-világbajnokságon kapta mikrofonvégre a novemberben visszavonult exfutballistát, aki barátnőjének szurkolt a helyszínen.

„Hangos vagyok a kézimeccseken, mert imádom. Estevana (Estevana Poleman a barátnője) is jól játszik, különösen a spanyolok ellen volt meggyőző. De ma is jól megy neki, meccsről meccsre jobban belelendül” – kezdte a 35 éves holland, aki novemberben jelentette be visszavonulását.

„Hosszú és szép pályafutásom volt, de eljött a váltás ideje. Jó volt labdarúgónak lenni, de most már többet szeretnék a családommal lenni. 18 évig játszottam a legmagasabb szinten, de 35 évesen már túl sok volt a sérülés, elég volt.”

Az interjú egyik legaranyosabb/legpikánsabb része az volt, mikor a riporter arról kérdezte Van der Vaartot, emlékszik-e a magyarok elleni válogatott meccsekre. 

„Természetesen emlékszem, rendkívül könnyű volt. 8–1, 6–2, szerettem ellenük játszani” – mondta kaján vigyorral az arcán az egykori középpályás, aki azg is elárulta, nem kacsa volt, mikor 2016-ban arról szóltak a hírek, hogy a Ferencvárosba szerződik.

„Nem pletyka volt, tényleg közel álltam hozzá, hogy a Fradiba szerződjek. Korábbi edzőm, Thomas Doll szeretett volna ide hozni, de a végén sajnos nem jött össze, pedig a Fradi egy nagy klub, Magyarország pedig jó hely. Sose lehet tudni, lehet, hogy Estevana Magyarországon fog játszani.”

Van der Vaart 2010-ben közel volt hozzá, hogy világbajnok legyen Hollandiával, ám Andrés Iniesta 116. percben lőtt góljával végül Spanyolország ülhetett fel a futballvilág trónjára.

„Különleges érzés volt a vb-döntőben szerepelni, közel voltunk a végső sikerhez, így szép, de egyben keserédes élmény maradt.”

És hogy vajon mihez kezd pályfautása befejeztével egy futballista?

„Hollandiában vagyok televíziós szakértő, de persze lehet, hogy kicsit edzem is majd, de most főként élvezni szeretném az életet.”

További tartalmak