A Serie A-ban lett edző az olaszok korábbi kapitánya

A korábbi olasz szövetségi kapitány, Cesare Prandelli váltja Ivan Juricot az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Genoa vezetőedzői posztján – jelentették be a klub vezetői.

Olasz lapok úgy tudják, Juricnak még csütörtökön este, a harmadosztályú Virtus Entella elleni Olasz Kupa-mérkőzés után megköszönték a munkáját, miután a csapat büntetőpárbajban kikapott és így kiesett a sorozatból. A szakember – harmadik genovai ténykedése során – kevesebb mint két hónapig vezette az együttest.

Cesare Prandelli - fotó: EPA/Georg Hochmuth Cesare Prandelli - fotó: EPA/Georg HochmuthPrandelli a legelismertebb olasz edzők közé tartozik. A nemzeti csapatot 2010 és 2014 között vezette, a 2012-es Európa-bajnokságon irányításával szerzett ezüstérmet az együttes. Hazájában dolgozott korábban az AS Románál és a Fiorentinánál is, míg Spanyolországban a Valenciát vezette.

A Genoa kupabúcsújában nagy szerepet játszott az Entella magyar futballistája, Adorján Krisztián, aki a hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlített ki, és segítette büntetőpárbajhoz csapatát, majd saját 11-esét értékesítette.