Xavi megnevezte, mely játékosokra van szüksége a Barcának

A Barcelona legendája, Xavi úgy gondolja, hogy a katalán klubnak gyorsan le kéne csapnia az Ajax tehetségére, Frenkie de Jongra.

Nem titok, hogy az Ajax középpályása a gránátvörös-kékek első számú nyári célpontja, és nem véletlenül.


„A játékstílusát illetően Sergio Busquetsra hasonlít. Az Ajax filozófiája és képzési rendszere valamelyest hasonlít a Barcelonáéra. Johan Cruyffnak köszönhetően mi mind egy picit a holland iskolán nőttünk fel. De Jong fiatal és elképesztően tehetséges. Az a fajta játékos, akin rajta kell tartani a szemünket” – mondta Xavi a 21 éves védekező középpályásról, aki nemcsak ,hogy alapembere az Ajaxnak, de Európa-szerte az egyik legtehetségesebb fiatal labdarúgónak tartják.
Frenkie de Jong (fehér-pirosban) kegyeiért verseng fél Európa (Fotó: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU)


Nem véletlen, hogy a Barca mellett a többi közt a Bayern München és a Paris Saint-Germain is szívesen látná soraiban, sőt, a francia bajnok sajtóhírek szerint 75 millió eurót sem sajnálna De Jongért, így a katalánoknak csipkedniük kell magukat, ha nem szeretnének lekésni a középpályásról.


Xavinak azonban akkor sem dől a kardjába, ha a Barcának esetleg mégsem jönne össze a holland szerződtetése.


„De Jongon kívül Arthur és Adrien Rabiot az a játékos, akire a csapatnál szükség van. Ők olyan futballisták, akik technikailag nagyon képzettek, keményen dolgoznak az együttesért és rendkívül tehetségesek.”


Rabiot szerződtetéséről állítólag már megegyezett a Barcelona a PSG-vel, így nem csoda, ha a francia bajnok De Jonggal szeretné pótolni a várhatóan távozó középpályást.